Projekt fondvägg, resultatet!


Nu blir det spännande tycker jag. Kommer detta att bli en succé eller kommer folk säga "Vad sjutton är det du har på väggen"?

Nå, vad kan man behöva för att göra en tavla eller tre av en tapet? Själv valde jag tre vita canvastavlor i storleken 33x41 cm som jag köpte inne på PanduroHobby för 48 kronor styck.

Sedan plockade jag fram tapeten och ett måttband för att mäta längden. Kom ihåg att alltid mäta en gång för mycket så det inte blir fel när man ska dela upp tapeten! Här fick jag dela längden på tre lika stora bitar.

När jag bestämt längden var det dags att dra ett sträck tvärs över (på bredden) och sedan klippa.

Om allt blivit rätt sitter jag med tre lika stora bitar av tapeten. Det gjorde jag, då var det bara att ta fram tapetklistret och börja limma fast bitarna på vars en canvas.

Tyvärr upptäckte jag dock att gamla tapeter och canvas inte fungerar så värst bra tillsammans. Canvasduken är inte tillräckligt styv så allt blev rynkigt och fyllt med luftbubblor. En väldigt stor besvikelse måste jag säga! Hur ska jag kunna rädda tapeten när den redan är limmad??

Skam den som ger sig! Jag satte upp dem på väggen ändå och "vips" så kunde man inte se alla bubblor och rynkor i tapeten längre.

Jag lekte lite med färgerna så att allt blev lite mörkare. Detta gjorde jag för att Ni skulle få en liten glimt av mönstret i tapeten bakom tavlan och för att Ni skulle se mönstret i tavlan ordentligt.

Blev inte retrohörnan lite mer hemtrevlig när det kom upp något på väggen?

Jag tycker att det blev coolt och efter någon timme när jag tittade närmre på tavlorna igen verkade det som att de blivit släta och fina!Projekt fondvägg inleds!


Jag vill minnas att jag berättat för er om mitt lilla projekt tidigare. En bit tapetrulle ska bli tre tavlor att ha på väggen i min retrohörna. Igår köpte jag canvastavlorna och idag ska jag mäta fyra gånger och klippa en gång! Jag vill INTE ha några missöden! Återkommer med projektrapport senare...Punsch och skön musik...


Måndagen blev oerhört trevlig! The StarChief och hans familj var väldigt härliga och trevliga. Fikan var uppskattad och de verkade tycka det var roligt att får titta lite på mina olika retroprylar. Vi pratade mycket och länge om prylar, bloggar och allt möjligt som intresserar oss. Jag var så nervös innan de kom men när vi väl satt där kändes det ganska avslappnat och vi fick en mycket trevlig eftermiddag. Detta är något vi (jag och min man) kan tänka oss att göra fler gånger.

Det bjöds på mycket mer än trevligt besök och god fika. Jag (och till viss del min man) fick nämligen en fin present också! I presentpåsen hittade jag ett härligt retrokort med en fin hälsning från The StarChief med familj där de tackade för att det fick komma hem till oss och hälsa på.

En flaska med punsch eftersom det anses vara den ultimata 1950-tals drycken att ha i barskåpet. Detta kommer bli intressant! Jag har aldrig smakat punsch.

Längst ner i påsen låg det hårnålar på en härlig pappskiva med en vacker ung kvinna på. Något jag tittat på vid flera tillfällen men det har kännts lite onödigt varje gång så jag har avstått. Nu har jag äntligen en som jag kan titta på och vara glad över!

Presenterna uppskattas verkligen, men höjdpunkten under fikat var när StarChief lyckades få igång min LP-växlare! Nu spelas det härlig musik ur min radiomöbel och jag njuter som aldrig förr. Det blev givetvis en runda till stan både igår och idag för att leta lite skivor och vad som fick följa med hem får ni se en annan dag.


Kafferep


Idag blir det kafferep hemma hos Clinen! Det är bloggvännen The StarChief med familj som kommer på besök. Det ska bli spännande att få träffa personen bakom bloggen i verkligheten.

Såhär blev dukningen:Tjusigt! (om jag får säga det själv)Givetvis är det min älskade 1950-tals servis Regina som dukas fram när det kommer retrovänner på besök.

Till kaffet tänkte jag servera min hembakade tigerkaka och min hembakade blåbärspaj som jag själv plockat bären till.Kan det vara Ittala?


Nu har jag fått lite frågor angående mina skålar som står i barskåpet och tänkte besvara dem så gott jag kan. I antikaffären där de såldes fick jag höra att det var Ittala (om jag inte missminenr mig!) men just då brydde jag mig inte så värst. Mitt samlande hade inte påbörjats då. Därav finns det inte mer info än så. En av mina läsare undrade först om det kunde vara ISI men efter lite mailande blev det konstaterat att det inte var det. Nu kvarstår frågan, Vad är det för skålar och vem ligger bakom dem? Det är kanske något Ni kan hjälpa mig med? Låt oss ta en liten titt på hur skålarna ser ut!

"Framsidan:"Ovan:Under:UPPDATERING! Danjel säger i en kommentar att det är Ittala, Solaris av Tapio Wirkkala.
Tack för informationen!Vilken glädjande överraskning!


Det var riktigt varmt ute, solen sken och jag blev sugen på att sätta mig på altanen med min nya tidning.

Det fanns så mycket spännande och intressant att jag inte kunde sluta läsa. Om Ni inte redan köpt tidningen tycker jag absolut att Ni ska göra det! Den rekommenderas varmt. Själv funderar jag på att börja prenumerera på den. Det ligger två tidningar här hemma sedan innan som jag ännu inte läst färdigt men det ska jag se till att göra snarast möjligt!

Plötsligt fick jag världens överraskning...

Inte nog med att jag jag fick hem tidningen gratis i brevlådan, jag blev omnämnd i den utan att jag ens visste om det. Det är första gången (vad jag vet) som min blogg blivit nämnd i en tidning och det gjorde mig riktigt glad. Tänka sig att Minnenas Journal tycker att min blogg är värd att tipsa om! (Jag blev så glad att jag fick tårar i ögonen)

(P.s, jag skriver inte varmt om Minnenas Journal för att jag blivit nämnd i den. Jag gillar verkligen tidningen och tycker att fler borde unna sig lite njutbar läsning!)


Låt oss titta lite närmre...


Benny på porslinsbloggen ville gärna se lite detaljbilder på några av sakerna som finns i mitt barskåp. Då tänkte jag att det kanske fanns fler som ville titta lite närmre på sakerna.

I den så kallade "bar-delen" står alkoholen. De små falskorna längst fram är en tysk produkt som heter Kleiner Feigling (Lilla fegisen). De ska man dricka precis som en snaps men skillnaden är att man ska dricka dem ihop med öl. Man sveper alltså en sådan liten flaska och sedan dricker man lite öl. Resten är lite blandat, vodka, gin, vin med mera.

På den vänstra hyllan inne i "bar-delen" har jag små söta glas som jag hittade på Erikshjälpen. Jag tror att det är någon form av likörglas men jag är mycket osäker. Vi köpte dem egentligen inte för att använda dem utan för att vi tycker att de är vackra. (Ni får ursäkta men jag är usel på glas och vad de används till)

Under de söta glasen har jag 5 stycken skålar. Min gissning är att det är Ittala-skålar men ännu en gång är jag väldigt osäker. Perfekta för glass eller chokladpudding och vispgrädde!

På den högra hyllan står min mans favoritglas, hans ölglas. De är i kristall och av märket Nachtmann. Vi har 6 stycken av dessa men det är nu (tyvärr) endast 3 av glasen som har etiketten kvar. Under dessa glas hade det varit snyggt med en ishink från ISI.

Då vänder vi blicken mot dörrarna och i dörrfacken hittar vi lite olika glas. Såhär ser det ut i vänsterdörren.

Där hittar vi läckra coca cola glas som rymmer ca 20 cl (om jag inte missminner mig!) och de påminner om de gamla glasen man fick på diners i USA förr. De fyndades på någon loppis för en billig peng.

Något annat som fick plats i dörren var helt vanliga och ganska tråkiga snapsglas (väljer att inte visa närbild). Längst ner i dörren hittar vi något mycket roligare! Det är glögg-glas som jag fått av min bästa vännina i julklapp.

I den högra dörren hittar vi vad jag brukar kalla drinkglas (ibland kallar jag dem även grogg-glas) och ölglas. Dessa ölglas tycker jag bäst om att dricka ur.

Utanpå den högra dörren finns nyckelhålet som fattas en mässingsram (heter det så?). Om det är någon som har en över eller vet var jag kan få tag på en så får ni mer än gärna säga till.

Som de flesta av Er vet tycker jag om att göra saker lite mer mysiga och hemtrevliga. Därför fick blommorna min man gav mig äran att stå i en av mina 1950-talsvaser uppe på barskåpet. Till vänster om blommorna ställde jag en läcker liten fickplunta som är min mans och till höger ställde jag en snygg karaff.

Det är verkligen inte ofta vi dricker här hemma men en bar kan man ju ha bara för att det är en cool och snygg inredningsdetalj också.Tur att jag inte köpte den!


Miriam gjorde lite reklam för Minnenas Journal för några dagar sedan och jag blev sugen på att köpa det senaste numret. Som tur är glömde jag bort det och köpte aldrig någon tidning. Igår låg där en åt mig i brevlådan. Tusen tack för den trevliga överraskningen LRF Media!

I detta nummer kan vi läsa en något äldre artikel om en av våra bloggvänner, Miriam som har bloggen Kafferepet. Vi får vara med och gratulera Sickan som fyller hela 95 år! Det bjuds på härliga bilder från förr av läsare som vill dela med sig och mycket annat.

Jag måster erkänna att jag är lite dålig på att läsa tidningar och böcker som jag får eller köper men det ska bli ändring på det nu! Om man lägger upp en strategi och läser lite i taget blir det nog lättare. Det finns trots allt inga regler när det gäller läsning. Alla läser olika fort och olika mycket.

Jag får alltid någon form av prestationsångest och känner att jag måste vara duktig och läsa halva boken eller hela tidningen på bara någon timme. Det kan vara det som sätter stopp för mitt läsande så därför ska jag börja vara snäll mot mig själv. En sida då och då är bättre än ingen läsning alls! Dessutom är jag väldigt nyfiken på artikeln om Miriam.


Får jag bjuda på en drink?


På Clemens antik finns det mycket retro. Ofta slår hjärtat några extra slag och jag blir köpsugen när jag går runt och tittar där inne. Det gäller dock att veta när det är värt att öpnna plånboken eller inte.

Denna gång klappade mitt hjärta lite extra för ett barskåp från 1940-talet. Jag menar, hur kan man inte bli förälskad i något så vackert? (Är det någon som vet var man kan få tag i mässingsdelen till ett nyckelhål?)

Tittar man på utsidan ser det kanske inte så värst intressant ut men när man öppnar dörrarna är det som att slå upp portarna till en helt annan tid och plats. (Vimsiga lilla jag glömde givetvis att ta bilder innan jag började fylla skåpet)

Barskåpet har en praktisk låda där man kan förvara drinkpinnar, istång och annat smått som kan behövas när man ska blanda sig en drink eller två.

Inuti lådan sitter det en stämpel som talar om att skåpet är från "Förenades Möbler" i Linköping. Någon info hittade jag tyvärr inte när jag googlade på namnet. Det kanske är någon av Er läsare som vet mer?

Ovanför lådan sitter det en utdragbar skiva som kan användas för avlastning eller som skärbräda. Tack och lov ser den inte ut att ha blivit använd som skärbräda och det kommer inte att hända heller!

Vill man slippa böja sig kan man blanda drinkarna på glasskivan som ligger ovanpå skåpet (dessutom slipper man fördärva resten av skåpet med fula alkoholfläckar om man skulle råka droppa lite).

Allra vackrast är skåpet på kvällen när det är mörkt ute och lampan lyser med ett ljuvligt sken i vardagsrummet.Inte visste jag att jag hade så mycket alkohol hemma.
Det blir kanske så när man sällan dricker?

Den lilla karaffen får mig att tänka på Mad Men och deras whiskeydrickande.

I början på sommaren tittade jag och min man på ett nästan identiskt barskåp och vi blev båda förälskade men tyvärr sa plånboken stopp! När jag fick syn på detta och insåg att vi faktiskt hade råd kunde jag inte låta bli att slå till. 

Detta är kanske en aningen udda fråga men jag är ju som sagt väldigt nyfiken av mig. Hur förvarar Ni Er alkohol och Era drinkglas/tillbehör?Jag är ett diskmedel?


Denna härliga reklam fann jag på basksidan av tidningen "allt i Hemmet" från 1958.

Kul att se mitt smeknamn i en stor tidningsannons från 1950-talet. Undrar om detta skulle kunna göras om till en bloggannons i framtiden?I skogen finns det guld!


Det säger i alla fall min mamma och hennes man. Även min man höll med om detta påstående. Själv är jag inte så värst förtjust i Kantareller men jag kan väl till viss del hålla med om att det ser ut som guldklimpar i skogen när man får syn på dem. Hela Lördagen spenderades med mina föräldrar i Blekinges och Smålands skogar.

Vi plockade svamp......drack varm choklad och hade det allmänt mysigt!

När vi kom hem (till mina föräldrar) igen satte vi oss ner och rensade, rensade och rensade lite till. Vi höll på halva natten nästan.

Kantareller och trattkantareller är lätta att artbestämma men vi plockade även några (läs mängder av!) soppar. De var vi tvugna att artbestämma och då tog mamma fram både nya böcker och gamla. Denna härliga svampbok från ICA fick jag med mig hem.

Boken är från 1942 och den är i riktigt fint skick! Den innehåller härliga bilder på svampar och även lite recept och husmorstips på vad man kan göra med svamp.

Helgen har varit underbar och jag längtar redan tillbaka till skogen och min familj! Nere i skåne brukar vi inte ha någon tur i vårt svampletande men i Blekinges skogar myllrar det av svamp. Vi måste verkligen lära oss mer om de olika svampsorterna som finns. Det får nog bli en svampkurs inför nästa säsong!


Trevlig helg!


Ikväll tar jag min stora resväska och lämna Skåne över helgen. Det blir ett besök hos mina föräldrar i Blekinge igen och det ska bli väldig mysigt! Ni kommer förmodligen inte se några uppdateringar i bloggen under helgen men jag är tillbaka med nya inlägg någon gång i nästa vecka. Då ska ni bland annat få se ett läckert barskåp från 1940-talet som jag köpte igår. Det vill ni inte missa!Hur kommer Eran helg se ut?En kär gammal leksak


När jag var liten och lekte hemma hos min mormor och morfar fick jag leka med min mammas gamla dockvagn. På den tiden var det inget annat än en fin dockvagn för mig. Idag är det en mycket kär gammal dockvagn (läs vän) som ligger mig varmt om hjärtat. 

Dockvagnen  får mig genast att minnas tillbaka till en tid då allt var lek och bus. En tid då mormor och jag lekte mamma pappa barn och vi byggde kojjor bakom soffan med hjälp av stolsdynor och kallade det för vårt hem. Vi lekte även sjuksköterska och patient och jag fick klä mig i mormors sjuksköterskekläder. Jag minns en underbart lycklig, varm och kärleksfull miljö.

Det blir ett lyckorus som strömmar genom hela kroppen när jag tittar på den fina dockvagnen och jag blir nästan lite tårögd. Kan man inte få vrida tillbaka tiden bara för en liten stund och sitta i den där kojjan med mormor leka lite? Åh, vad mysigt det skulle vara!

När min mamma var liten kände hon en kär dam som hette Maj och de brukade kalla henne för "Tant Maj". Tant Majs dotter hade fått en barnvagn när hon var liten och eftersom hon var vuxen när min mamma var liten så fick min mamma ta över dockvagnen då Tant Maj tyckte mycket om min mamma.

Man kan fälla ner sufletten (heter det så?) på precis som på en riktig barnvagn och då ser den ut såhär.

Här kan man se att den börjar gå sönder i sömmarna och att sittdelen släpper ifrån fästet.

Sufletten (?) går även att ta av helt om man känner för det. Den har säkert åkt av och på många gånger under sina år.

Jag tycker att den är vackrast med sufletten (?) på. Sittdelen kan enkelt göras om till en liggdel genom att ändra ställning på den lilla stålbjälken där bak.

Vagnen är försedd med en broms och en liten krok där man kan hänga sin lilla väska eller matkasse om man varit och handlat. Allt kan ju hända i fantasins värld!

Det finns även en, ja vad ska man kalla det, madrass i någon form av galon som man kan ha i vagnen. Jag är väldigt osäker på om detta är ett originaltillbehör eller inte men den har funnits i vagnen så länge jag kan minnas och den kommer får stanna där också.

Dockvagnsmärket är av en mycket fin kvalité, nämligen Emmaljunga! Det skulle vara roligt att få veta mer än så. När köptes den egentligen och vilket år är den tillverkad? Min gissning är någon gång mellan 40-60-talen men jag kan inte säga mer exakt än så.

Tyvärr har den blivit så pass sliten med åren att även om jag skulle vilja att den fördes vidare och fick användas av mina barn en gång i tiden tror jag att låter den få stå och bara vara fin istället. Det vore ju hemskt synd om den gick sönder helt och hållet!

UPPDATERING! Ev av Våra bloggvänner Ljuva 50-tal har en riktig barnvagn från 1950-talet. En sittvagn som får håren att resa sig när man ser den. En sådan hade jag verkligen inte tackat nej till!

Även på bloggen Retrolux får Vi se en riktig skönhet. En liggvagn från Emmaljunga till dockorna. (Den hade jag inte heller tackat nej till!)Köket innan retroförvandligen


Det första jag la märke till när jag klev in i vårt nya kök var att vi äntligen hade ett separat kök. Vi behövde inte längre sitta i vardagsrummet och se köket eller tvärtom. (Vardagsrummet gömmer sig alltså bakom den vita väggen)

Sedan tittade jag på den lilla matplatsen och det växte genast fram en bild i mitt huvud. "Detta blir perfekt! Här kommer mitt perstorpsbord passa in. Det kommer bli riktigt mysigt". Det blev också väldigt mysigt när allt kom på plats och Ni som ännu inte sett resultatet kan göra det här

Bordet var också det första som fick komma in i lägenheten. (Jag lyckades helt på egen hand bära det från den gamla lägenheten och in i den nya och det måste jag ärligt säga att jag känner mig lite stolt över)

Tätt följt av min snurrburk som jag blivit alldeles förälskad i. Den är verkligen praktisk att ha bredvid spisen när man lagar mat!

Det var riktigt roligt att ställa allt på plats och få det att bli hemtrevligt. Jag säger verkligen inte att gärna flyttar igen men känslan av att få skapa ett hem var en härlig känsla!Konditori Wahlqvist


I somras besökte vi Kristianstad några gånger. Första gången var helt ofrivilligt då tåget inte kunde ta sig vidare genom Hässleholm. I alla fall, detta fick oss att vandra i Kristianstad för att hitta en buss som kunde ta oss hem. Då fick jag syn på ett "Filmmuseum". Dagen efter åkte vi tillbaka till Kristianstad för att besöka museet men tyvärr fick man inte ta bilder där inne och i ärlighetens namn var det inget att se ändå!

Något som gjorde oss, inte minst sagt mig, lite gladare var att vi hittade ett mysigt litet konditori som hette Wahlqvist mitt emot museet.

Jag frågade tyvärr inte personal om cafét men min gissning är att mycket av inredningen är original från slutet av 1940-talet eller början av 1950-talet. Någon av mina läsare kanske vet mer?

Personligen tycker jag inte att det var snyggt att ha den moderna telefonen på väggen bland all den vackra gamla inredningen. Man kunde gömt undan det på ett lite snyggare sätt. Dock blev jag väldigt förtjust i den gamla vågen och de snygga hyllorna! Ännu några detaljer jag kan tänka mig i mitt framtida café. (Ja, jag fortsätter drömma om att starta ett eget 1950-tals café)

Bakom disken fanns det gott om skåp där de bland annat förvarade härliga sockerströare och kaffekoppar. Den typen av ströare minns jag från min barndom hemma i min farmors hus. Hon hade den alltid framme bredvid sin klockradio i köket.

Det fanns mest stolar att sitta på men även en och annan soffa. Stolarna var klädda i någon form av skinnimitation(?) med popnitar. Läckra var de i alla fall. Lägg märke till det härliga golvet också!

Vi valde platsen längst in till höger och när vi gick mot våra platser fick jag syn på den läckra dörren in till köks/diskdelen av konditoriet.

I taken hängde det stora mässingslampor med guldöverdrag. Inte riktigt min stil.

Vid varje bord satt de små söta varianter av taklamporna, de gav ett mysigt sken. Tapeten var inte så dum den heller. Väldigt stilfull och hemtrevlig.

Vi beställde vars en hallonpaj med vaniljsås (den var inte så såsig utan mer krämig) och det blev pricken över i:et! Har ni svängarna förbi ska ni defenitivt smaka på en hallonpaj.

Efter den goda pajen vinkade vi farväl till Wahlqvist konditori och varandrade vidare i Kristianstad en stund.Välkommen in i mitt vardagsrum!


Idag tänkte jag fortsätta på min lilla rundtur i den nya lägenheten. Sist visade jag mitt kök men idag tänkte jag visa min favortit"hörna".

Vardagsrummet har blivit indelat i två delar. Den ena sidan är modern och den andra sidan är en blandning av 40/50/60-tal. Tapeten är ljust grå med en fondvägg i samma färg fast med lite annorlunda mönster på. Går man nära en av väggarna och tittar på tapeten kan man ana lite rester från 1950-talet. Där finns nämligen ett svagt mönster som påminner om just detta. (Mönstret gör sig tyvärr inte på bild!)

Om jag känner Er läsare rätt är Ni inte intresserade av den moderna delen och därför håller vi oss till "retrohörnan". Radion som jag fick av mina föräldrar har fått en härlig hedersplats där alla kan titta och lyssna på den. Vardagsrumsbordet minns Ni kanske att vi hittade på en loppis för ett litet tag sedan för ynka 32 kronor?

Det lilla bordet mellan de två fåtöljerna hade vi i hallen i den gamla lägenheten. Där fungerade det som ett telefonbord. Nu har det istället blivit en mysig detalj i mitt vardagsrum. Här får mina filmstjärnor stå och glänsa. Det är förvisso inga riktiga filmstjärnor utan (från vänster till höger) min farmor och min mormor. Fotot i mitten är från min mormors bröllopsdag. Tyvärr har jag inga foton på morfar och farfar ännu.

Fåtöljerna har jag fått av min farmor och hon har i sin tur fått dem av sin mor. Detta får mig att tro att de är från 40-talet någon gång men jag vet inte säkert då min farmor inte minns när hennes mor fick dem.

Tyvärr måste jag ha filtarna över fåtöljerna då mina katter inte var så snälla mot dem när jag först fick hem dem. Med tanke på hur de är konstruerade har jag inte vågat köpa något tyg och försökt klä om dem. Jag får forska lite i det innan jag tar mig an den uppgiften!

Mitt i taket har vi satt upp min allra finaste taklampa! Ni minns kanske att jag berättade att jag fick den för ynka 200 kronor? Fynd!Se så vackert den lyser!

I det (tyvärr moderna) vitrinskåpet har jag en del retroprylar i sina originalaskar, lite olika vaser och givetvis min älskade Regina-servis!

Här trivs jag väldigt bra! Fåtöljerna är inte bara snygga och inbjudande, de är väldigt sköna att sitta i också. (Haha, jag ser så koncentrerad och sur ut eftersom jag sitter och tittar på Idol) Tanken är att vi ska ha en snygg lampa i hörnet bakom fåtöljen där jag sitter. Drömmen är att hitta en tre-armad lampa med blomliknande lampskärmar eller en tre-armad och tre-färgad lampa där skärmarna är lite raket eller strutformade. Ni vet säkert vilka lampor jag tänker på även om jag inte är så bra på att förklara?

Till och med katten trivs i den härliga retrohörnan och det brukar alltid vara ett gott tecken. Det sägs ju att katten alltid tar hemmets bästa plats!

Jag avslutar dagens rundvandring med att säga: Hur ser Era vardagsrum ut? Gör gärna ett inlägg så Vi andra kan få se hur Ni har det där hemma. (Ja, jag är väldigt nyfiken av mig!)


Välkommen in i mitt kök!


Jag har kanske nämnt för Er att jag köpte ett köksbord med perstorpsplattan som jag fick renovera lite? Det bordet har nu fått sin rätta plats i vårt nya kök tillsammans med min Prebenstol från IKEA. (Lägg märke till det läckra golvet! Enligt mormor är detta typiskt 1950-tal)

På bordet har jag lagt en härlig duk, ställt upp mitt kryddställ från Jie, dukat fram knäckebrödskorgen och äggkoppar. I fönsterkarmen står min härliga batteridrivna radio/LP-singel spelare, Gustavbergs droppformade skål Gefyr med hemodlade tomater, mina coca cola flaskor och lite tekannor.

I taket hänger min härligt röda kökslampa! Den ger mig mycket glädje. Jag älskar formen på glaskupan.

I ett litet hörn vid diskbänkens slut har jag placerat min röda husmorspall. Den får köket att se väldigt hemtrevligt ut tycker jag! Jag har lyckats hitta nya "tassar" till den också så nu är den ännu finare än innan. (P.s lägg märke till skärmaskinen på micron!) Micron ska INTE bo där utan vi ska skaffa ett skåp som är tvådelat (tyvärr inte retro utan modernt IKEA). I underdelen ska vi ha vår Disney julservis och i överdelen ska det vara te-muggar. Mellan skåpet och vitrindelen kommer det finnas ett utrymme där micron ska få ta plats.

På väggen hänger ett av mina senaste Traderafynd, nämligen en spcerihylla med perstorpsplattan. Tyvärr (till min stora besvikelse!) var posten inte varsam så den fick sig några smällar. Dock fick jag behålla hyllan och jag fick alla pengar tillbaka av säljaren så jag känner mig ganska nöjd ändå! (Jag ber om ursäkt över de äckliga fläckarna på väggen. Denna tapet ska bytas så fort vi får det godkänt av vår hyresvärd. Såhär kan vi ju verkligen inte bo!)

Här ser Ni hyllan från sidan. Jag lyckades inte fånga själva perstorpsmönstret på bild. Mönstert sitter på hyllplanet, sidorna är vita. Det är verkligen inte lätt att få mönstret på bild!

Mitt söta lilla kryddställ i Teak flyttade från en köksfläkt till en annan och precis som innan pryder det sin plats väl! Här fick även ett par söta ljusstakar ge lite trevlig stämning.

Längst in i köket finns det en mysig hörna. Här står min snurrburk med specerier och lite annat smått och gott som man kan tänkas behöva i ett kök.

Hur ser Era kök ut? Det skulle vara roligt om Ni ville göra ett inlägg där man får se Era retrokök!


Äntligen tillbaka!


Hej mina vänner nu är nästan allt på plats i den nya lägenheten och jag ska givetvis visar er hur det blev men det får komma lite då och då. Just nu är det bara skönt att den gamla lägenheten är tömd (minus två lampetter som ska hämtas idag!). Dock har vi hela källaren kvar att tömma men förhoppningsvis går detta fort då allt ska upp på vinden. Behöver jag nämna att jag är totalt slut i både kropp och knopp efter ett ständigt flyttande sedan den 31/8?Jag bjuder på en retrobild av mig och min bästa vännina tills vidare!