Galna män...


Eller som den egentligen heter: Mad Men är en tv-serie som jag totalt lyckats missa, fram tills nu. 

Mad Men handlar om en firma som specialiserar sig på att göra reklamkampanjer åt olika företag. Serien utspelas i början av 1960-talet och man får följa en man vid namn Donald "Don" Draper (Jon Hamm) och hans mystiska liv. Det är inte mycket folk vet om Don, inte ens hans fru och barn. 

Jag vet faktiskt inte om jag ska älska eller hata serien. Det är en underbar serie om man är intresserad av hur livet var i slutet på 1950- början på 1960-talet. Jag började titta på den på grund av min fascination av hur livet såg ut på den tiden men jag måste erkänna att jag börjar mer och mer fastna i serien på grund av alla intriger.

Har Du inte sett Mad Men? Vad tycker/tyckte Du om serien i så fall? Har Du inte sett den tycker jag absolut att Du ska ge den en chans!






Kommentarer
Postat av: Libby

Jag har fastnat för Madmen för dramats skull. De säger inte många ord, ändå mejslas karaktärerna ut väldigt fint. Minimalistiskt. Har du tänkt på att alla i serien är tjusiga - men samtidigt olyckliga? Intressant.

2010-03-07 @ 00:45:42
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: Clinen

Ja det har du rätt i. Jag har inte tänkt så mycket på hur fint allting skulle vara även om det knakade i fogarna. Verkligen intressant att se.



Extra intressant blev det när jag fick läsa en artikel i en tidning från 1948 om en kvinna som ville skiljas från sin man. Hon hade skrivit in till en hälpspalt men spalten gav henne rådet att stå ut för kvinnan skulle inte skilja sig om det var lite obekvämt för henne.



Att det inte bara är på film och i tv-serier det var så utan att det faktiskt hände på riktigt i många hushåll.

2010-03-07 @ 14:58:22
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: linnea

Hej!

Mad men är min favortiserie all gånger. Men vaför vet du inte om du skall älska el hata den? vad finns det i den som du inte tycker om?

kram

2010-03-14 @ 11:48:18
URL: http://moncheriblogg.blogg.se/
Postat av: Clinen

Jo, jag tycker att männen beter sig väldigt illa i serien. Visserligen var det säkert en hel del som hade det så under den tiden i USA men jag tycker inte riktigt om det. Jag blir så arg varje gång någon är otrogen eller tystar kvinnorna.



Dock fastnar jag mer och mer i serien och även om jag inte gillar allt. Den som är bra väger upp det dåliga! ;) Just nu är jag inne på säsong 2 precis i början.

2010-03-14 @ 13:20:13
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)



URL/Bloggadress:



Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback