Detaljer på Larssons Lager


Det fanns en hel del porslin från Rörstrand på Larssons Lager. Av någon anledning verkar det vara just Rörstrands porslin jag återkommer till. De har så vackra deckorer!Assietter ur Rörstrands servis Stream. Den känns som en typisk vardagsservis.

Fler assietter från Rörstrand men denna gången är det med deckoren Rosette. Denna sevis skulle jag nog duka med om jag hade gäster.

De hade lite Norskt porslin också. Här är en eldfast gryta ur en serie som heter Cuisine. Vågar man verkligen ha den i ungen? Vi satte in ett eldfast fat från Jie i ugnen en gång och det sprack.

Denna läckra fiskgryta var så söt med fisken på locket. Här var det nära att bli ett köp men den var krackelerad och fick stå kvar.

Det var en Schramberg, men vad det är för märke och var det kommer ifrån har jag ingen aning om. Någon som vet?

Libby berättar detta i en kommentar: "Tyska SMF (Schramberger Majolika Fabrik) existerade mellan 1912 och 1989. De gjorde en del fina saker under "vårt" decennium. Kuriosa: Eugen Trost, chefsdekoratör på Gefle och Zebrakoppens skapare, föddes i Schramberg och utbildade sig på fabriken."

Lampor är något som jag tittar mycket och länge på. Jag skulle kunna köpa på mig hur många som helst bara för att de är så vackra och läckra! Här fick jag syn på en som hade smala svarta och tjocka rosa ränder. Tyvärr hade ränderna börjat försvinna annars hade jag nog haft svårt att gå hem utan den.

I källaren bland alla kläder, skor, väskor och hattar hittade jag ett par gamla skor. Jag blev förvånad när jag lyfte på dem och tittade efter.De var av märket Reebok.Larssons Lager


Söndagen (18/7) spenderas i Landskrona på diverse loppisar och secondhand-affärer. När det gäller loppisar har jag tyvärr en tendens att vara lite självisk. Jag vill inte gärna berätta för folk var jag gjort mina fynd. "Om tillräckligt många vet om detta ställe kommer det inte finnas några fynd kvar till mig". Men idag tänkte jag faktiskt visa lite bilder från ett av ställena vi besökte i Landskrona.

Här är verkligen stort! Det är nästan omöjligt att visa Er hur stort här faktiskt är. Det är inte bara en loppis, de har även ett litet café men det får Ni se i ett annat inlägg.Porslin, glas och prydnadssaker så långt ögat kan nå.I bakre delen hade de möbler. Både moderna och äldre.Gamla radioapparater fanns det gott om!

I källaren hade de kläder, väskor och skor.

Vilken drömklänning! Hade jag inte redan varit gift och om jag haft
en lite nättare kroppsbyggnad hade detta varit en perfekt brudklänning!I nästa inlägg får Ni se några saker som fångade mitt intresse men fick stanna kvar.Husmors röda kökspall


I helgen blev det ett besök i Blekinge igen. Libby tipsade om porslinsmuseet i Karlskrona och jag blev sugen på att åka dit och se det. Tyvärr gjorde vi bort oss totalt! När vi kom fram till mina föräldrar insåg vi att museet endast hade öppet under vardagar och inte helger. Det blev ett besök på Antikgården i Rödeby, som Libby skrev om, istället och det är jag glad för. Det visade sig att det inte bara var en antikgård. Precis bredvid fanns det en stor loppis också.

Äntligen fick jag tag i en röd kökspall som jag länge velat ha. Såhär såg den ut när vi kom hem.

Den var full med vit färg och massvis med smuts. Min man rynkade på näsan när jag såg den och sa att jag skulle köpa den. Undrar varför?Se så skinande ren och fin den blev!

 Det blev lite annat också men det får Ni se någon annan gång.Okej det är dags att erkänna!


Jag tittar en del på Tradera och budar hem lite saker då och då. Egentligen är det inte alls lika roligt att buda på en bild som det är att känna och titta på sakerna i verkligheten. Det kommer kanske en dag då jag blivit tillräckligt duktig på att hitta loppisar och fyndplatser och slutar buda på tradera men just nu är det en del i mitt letande.

I förra veckan kom det ett paket med mitt senaste traderafynd. En orange snurrburk från Hammarplast, gissningsvis 1960-tal. Där är 5 burkar som rymmer 1 liter var. Jag tror att den kommer vara riktigt snygg i mitt nya kök när vi flyttar.

Perfekt att ha socker, mjöl, havregryn, och annat i. Tyvärr får den stå och samla damm någon månad. Det känns dumt att fylla på den nu när det endast är ca 1 månad kvar tills vi flyttar.Hur gör Ni? Budar Ni på Tradera eller känns det som "fusk i letandet"?Följ med till Åhus och bada!


Under semestern har vi kunnat åka obegränsat med buss och tåg i hela Skåne. Detta tack vare sommarkortet. Hur som helst blev det en tur till Åhus för att sola och bada. Vilken fin strand! Det blir defenitivt Åhus strand fler gånger för vår del.

Det är många som har skänkt pengar för att få Åhusbryggan byggd. Det är många av badgästerna glada och tacksamma för.

Det är verkligen en fin strand och vattnet är väldigt klart och fint att bada i.

 Intill stranden ligger Åhus strandhotel som byggdes under 1950-talet.

 

 

Den läckra skylten sitter på sidan av en av restaurangbyggnaderna. 

Vid sidan av restaurangen ligger en bistro och en gammal bar som numera
verkar vara stängd. För tillfället säljs det bad- och sommarkläder istället.

 

Intill bryggan finns det en glasskiosk som vi borde testat men aldrig gjorde.
Kön var ganska lång i princip hela tiden vi var på stranden.Märks det att jag har fastnat för denna underbara strand?
Vi kan verkligen rekommendera ett besök här. Ni blir inte besvikna!

 


Fakta om Åhusstrand

  • Åhusstrand hotell och konferens ligger på stranden Täppet.
  • Anläggningen byggdes på 1950-talet. På området finns sju restauranger och plats för drygt 200 sovande.
  • Ägare av strandhotellet är tvillingarna Mats och Max tillsammans med deras lillebror Mikael Svensson. 
  • Här jobbar 18 personer på heltid och resten är tim- eller visstidsanställda.

(Källa)Wivex Kondis


I kävlinge finns det ett café som heter Wivex. Jag hade tidigare endast sett skylten utanför cafét och jag trodde inte att det var något speciellt invändigt. Oftast låter man skylten vara kvar men inredningen byts ut. I detta fall var originalinredningen kvar från slutet på 1950-talet/början på 1960-talet.

Det första man lägger märke till förutom skylten är den läckra dörren vid ingången.

Sittplatserna har en läcker grön-blå färg och de ser riktigt bekväma ut. (Tyvärr hade vi inte tid att sätta oss ner och ta en fika denna gång)

På en av väggarna hänger det en läcker spegel med en ram gjord av reklamer.

I taket hänger det en härlig saturnuslampa.

Inredningen får en att glömma tid och rum, det känns som om man flyttats tillbaka i tiden. Det är ett lagom litet och mysigt café att ta en fika i.Det var lite tomt på hyllorna men de var fina att titta på ändå.Bakom kassan fanns det en massa roliga och söta burkar.Skåpen och lådorna var vackra. Jag gillar att det var skjutdörrar med sneda handtag. Sådana skulle jag kunna tänka mig om jag skulle starta ett café.

En reklamskylt för cafét själv. Borde inte den sitta på utsidan eller i skyltfönstret för att bjuda in kunderna?Medans man väntar på sin tur i kön kan man vila sig lite på denna härliga stol.

Skyltfönstret var härligt dekorerat med gamla burkar och reklamer.Tyvärr var expiditen ganska otrevlig mot mig när jag kom in och frågade
om cafét och därför får de minuspoäng. Men inredningen var helt klart 5 poäng av 5 möjliga!Chokladmuseet i Malmö.


Det har blivit många utflykter under semestern och ett av våra utflyktsmål var chokladmuseet i Malmö. Jag måste erkänna att jag hade förväntat mig mer. Museet består av ungefär 8 montrar med burkar och askar från olika tider på Mazetti och några detaljer här och var. Jag trodde att man skulle få gå omkring i en fabrik och titta på gamla maskiner och liknande också. Ni som bor en bit från Malmö behöver inte resa hit för att besöka detta museum, det är det inte värt. Men Ni som bor i närheten kan ju titta in. Det är fri entré och lite roligt är det trots allt att få se de gamla askarna och burkarna.

För Er som inte kan eller vill ta sig till museet tänkte jag bjuda på lite bilder. Denna gång låter jag bilderna få tala för sig själva. Vi börjar med några bilder över lokalen.Här är några av montrarna som visar de olika askarna och burkarna.

Lite utställningsdetaljer som fanns i rummet. Några chokladformar som användes förr. En del av dem var även till salu.

Man kunde tydligen samla på bilder i någon av godispaketen. Vilket godis det kom med fick vi tyvärr aldrig reda på.

De hade en och annan söt liten reklamskylt men det var denna som fångade mitt intresse. Den är färgglad och söt!

Det är inte bara ett museum, de säljer choklad också. Personligen tycker jag att "finare choklad" är ganska dyrt och vanlig marabou från affären smakar precis lika bra men någon gång ibland kan man kanske unna sig en bit eller två. Varför inte köpa en chokladklubba?

Vi bestämde oss för att dela på en glassdrink. Om Ni är i närheten kan jag rekommendera denna drink. Den var supergod!Två dagar med loppistur på Erikshjälpen!


Det var inte bara i Tisdags loppisturen var på min sida. Det blev en hel del fynd på Onsdagens besök hos Erikshjälpen också.

Vi börjar med tisdagens fynd. Tapeten och mina planer för den har jag redan visat Er.

Två stycken handdukar i blått och rosa. Dessa handdukar var totalt onödiga men jag kunde inte låta bli. De är så söta och 6 kronor styck var de värda!

En söt vas som fik mig att tänka på mexico av någon anledning. Jag har aldrig varit där men när man ser bilder eller filmer därifrån påminner de om utseendet på denna vas. (Minns tyvärr ej priset nu, tror det var 20 kronor)

Stämpeln säger mig att vasen kommer från västtyskland och har nummer 4213 men inte så mycket mer. Någon som vet mer om vasen?

Dessa små söta ljusstakar fick jag syn på precis innan jag kom fram till kassan. Givetvis kunde jag inte låta dem stå där. De fick åka ner i kundkorgen och med ett leende på läpparna gav 8 kronor styck för dem. (Efter en försiktig rengöring av husmor blev de riktigt fina!)

De sista fynden från tisdagen var några kökssaker (ovanligt va?). En glasskopa som verkar komma från USA och 3 flasklock från Hammarplast.

Vad hade Onsdagens tur att bjuda på då? Ganska mycket faktiskt!

Det blev 4 glasskålar för 35 kronor, ett durkslag från tupperware för 10 kronor, ett litersmått för 20 kronor, en ljusstake för 10 kronor, en ljussläckare för 10 kronor och en skärmaskin för 25 kronor.

Den lilla katten påminner mig om en större katt som jag sett i någons blogg. Kan det vara så att det är den katten som fått ungar?

Lite ironiskt att använda en tupp för att släcka ljuset som ska sitta på den lilla katten. Ljussläckaren kommer i alla fall från Käck & Hedbys handsmide i Leksand.

Skärmaskinen är tydligen en importerad Brutus Junior ifrån Tyskland men det gör inget för den var väldigt fin ändå.

 Vissa älskar det, andra står ut med det!


För ett tag sedan visade jag en bild på ett riktigt gräsligt golv i min svägerskas lägenhet. Nu har vi varit på besök igen och denna gång tog jag lite fler bilder. Denna gång ska Ni få se några detaljer som nästan gör mig grön av avundsjuka! Min svägerska och hennes sambo är personer som inte bryr sig särsklit mycket om 1950-1960-talen. Det är ingen stil eller tid de gillar direkt och det är synd när de har så fina detaljer från tiden.

I köket sitter det en specerihylla under skåpen ovanför vasken. Min svägerska är inte så förtjust i den så den står helt tom, tyvärr. (Hon har en nytillverkad i trä med glasburkar i ett köksskåp istället) Åh, om det ändå satt en sådan i min nya lya! Jag skulle se till att den blev använd och slapp sitta där och se skamsen och tom ut.

Skåpen och lådorna har snygga handtag, kanske lite väl tjocka men de är trots allt original från ca 1962. Lägg märke till att det fattas ett handtag på ett av skåpen. Skruvarna är tydligen väldigt svåra att få tag på idag då de ska vara tillräckligt smala och lagom långa. Hade det varit mitt kök hade jag inte gett mig förrän jag fått tag i rätt skruvar. Hur hade Ni gort?

I sovrummet bytte de ut hänganordningen för att sätta upp nya gardiner och då fick de se en bit av originaltapeten som satt kvar. Jag blev alldeles förälskad i den! Tänk att tapetsera ett rum eller i alla fall en fondvägg med denna läckra tapet. Kan inte LKF ta in dessa tapeter i sitt sortiment igen? Kanske om jag tittar med söta valpliknande ögon och säger snälla så fint jag bara kan?

När jag kommer hem till någon annan och ser saker från tiden kan jag inte låta bli att börja tänka och drömma mig bort. Önska lite lätt att någon uppfinner en tidsmaskin och att jag någon dag ska få äran att åka tillbaka och uppleva allt på rätt tid och plats.


Retro all the way!


Jag är verkligen superlycklig! Igår åkte jag in en sväng till stan för att titta lite på Erikshjälpen. Det är inte ofta jag gör det längre eftersom fynden inte brukar vara många och ibland är där inga alls men igår kände jag för att titta in. Hade jag inte gjort det så hade jag kanske missat denna skönhet!


(Tapeten är snäppet ljusare i verkligheten, svårt att få exakta ljusförhållanden på bild)

Det är en 118 cm lång bit av en gammal tapet. Tyvärr är den lite sönderriven i slutet men det gör inget. Jag ska använda denna tapetbit till att göra tre stycken canvastavlor att hänga på väggen i vårt nya vardagsrum.

Vi ska nämligen flytta den 1 September, då ska vi få en lägenhet med tre rum istället för två och detta innebär att jag får mer plats till 1950-tals möbler. Dessutom kommer vi ha en mycket större uteplats än vad vi har nu och det innebär att jag äntligen kan börja titta efter utemöbler från tiden!

Tanken är att vi ska dela av vardagsrummet på något vis och då kommer jag få inreda halva rummet i 1950-tals stil. Jag kunde inte vara lyckligare just nu, både med flytt och denna läckra tapet!


Mazetti


Fört ett tag sedan besökte vi chokladmuseet i Malmö (inlägg kommer). Där fann jag ett sött vykort som en gång i tiden fungerat som en reklamannons för Mazetti. Där berättar experter varför man ska ge sina barn en stor kopp ögoncaocao till frukost varje dag. En barnpsylolog vid namn Stina uttrycker sig såhär "Vi vill fostra käcka, målmedvetna och självständiga ungar. Inga passiva lydnadskollin." Undrar om denne Stina skulle sagt samma sak om barnen idag?Det är en söt reklam men vi har nog lärt oss en hel del sedan dess!En lyckad loppisrunda!


Igår blev det en tur till Ladskrona där min arbetskamrat visade oss tre olika loppisar som han brukar besöka på Söndagar. Bilder på detta kommer vid ett senare tillfälle. Nu tänkte jag visa upp mina underbara fynd.

Vi fann en hel kartong med delar ur en servis från Jie som vi tidigare börjat samla på. Den blev vår för 100 kronor.

På samma ställe fann vi delar ur en rörstrandservis som heter Aslög. Servisen tillverkades mellan åren 1962-1969. Vi hade turen att få 10 delar för 50 kronor!De djupa tallrikarna finns i två olika modeller.
Den modell jag gillar bäst fanns det tyvärr bara en av denna gång.

Se vilken läcker deckor den har. Jag föll för den direkt när jag såg den. Ännu en sak att lägga till på listan att hitta fler delar av.

Jag fick med mig en del plast och några underlägg hem också. Underläggen, numrerade från 1-6, är förmodligen tillverkade i teak. För underläggen och den lilla citruspressen gav vi 40 kronor.

De vita burkarna med gult, rött och turkost lock är från hammarplast. Den lilla citruspressen är också från Hammarplast, design Huberth. Sist men inte minst, den genomskinliga burken med turkost lock. Det är en Jonas-burk design Per Bjelving. Dessa burkar och den gula citruspressen (utan tillbringare) fick vi ge 50 kronor för.Tyvärr finner jag ingen vidare information när jag söker på sakerna men inne hos Libby kan ni ser lite mer plast med märket Jonas om ni är intresserade.

Är det någon av Er läsare som vet något mer om sakerna kanske?


Åh, du ljuva skylt!


Veckans skylt hittar Vi i Ronneby. Det är en skylt för en klädesbutik. En av de vackraste skyltar jag sett! Jag gillar att bokstäverna har lite skrivstilskänsla över sig och den fina gröna färgen mot de vita bokstäverna. Det känns så stilfullt.

Och här bjuds det på en bild tagen i sepia-format! Jag tycker det är så vackert med sepia men jag vill gärna ha en helt vanlig med färg också så att man kan njuta av båda delar. Sepia får bilden att kännas äldre och lite mer 1950-tal för min del.Jag undrar om butiken var lika vacker som skylten?
Hann tyvärr inte in och titta då vi var där för att besöka marknaden.Svalkande gott i sommar!


På sommaren behöver man något svalkande och gott. Varför inte göra lite hemmagjord isglass? Det är något man kan uppskatta oavsett om man är liten eller stor.

När jag var liten fick jag och mina kusiner gå ner i min farmors källare och ta vars en isglass när vi hälsade på under sommaren. Hon brukade göra glassen själv. Nu tänkte jag visa Er hur man kan göra god isglass själv.

Ta alltid vara på spadet när Ni öppnar en konservburk med frukt eller bär i spad.

Häll lite av det i botten på en glassform. (Hur mycket spad man ska ta i varje form är en smaksak)

Fyll sedan på med vatten men lämna lite plats kvar mellan kanten på formen och vattnet.

Sätt sedan på locket med glasspinnen i och se till så att det sitter på ordentligt.

Ställ sedan in glassformarna i frysen och låt dem stå i ett dygn innan Ni börjar äta av dem. P.s lägg märke till den coola isformen i plast från 1960-talet! Den gör små runda iskulor att lägga i glaset.

Vad väntar Ni på? Leta genast reda på några glassformar från 1960-talets Tupperware och börjar göra svalkande god glass att njuta av i värmen! Har Ni några egna svalkande tips? Dela gärna med Er! (Påminnelse till husmor, avfrosta frysen!)


Chez Madame (del 3)


Ni minns kanske att jag skrivit om detta café förr? Ni kan i alla fall läsa mer om det här och här.

I taket hade de röda lampor som liknade klubbor. Känns inte dessa lite mer 1970-tal?

Uppdatering: JJ berättar i en kommentar att lampan är en Luxus Globo Ring. Årtalet är osäkert. Bild på ett antal varianter finns en bit ned på denna sidan: Luxus Lampor

I köpmannadisken kunde man se alla underbara bakverk och läskedrycker. Här ställer jag mig också fråga om inte denna är nyare än 1950-tal? Jag har då aldrig sett en köpmannadisk från 1950-talet som inte varit i teak eller något annat träslag.

Ett litet tidningsställ är helt rätt. Dock är tidningarna inte lika rätt. Jag hade nog föredragit om det legat några Femina från 1950-talet här eller varför inte några Allers.

Servettterna tyckte jag var lite roliga. De hade köpt in servetter som såg riktigt gamla ut. Där blev det lite pluspoäng! (Kanske lite svårt att se men servetten har en lite brunare nyans)

För min del blev det en morotskaka och en stor mugg med varm choklad. Det är nog den godaste choklad jag någonsin druckit! Morotskakan var supergod den också.

Då stänger vi dörren och säger adjö för denna gång! Kanske blir det ett besök på café Chez Madame igen. (Förresten blir jag ledsen när ungdomarna i Malmö som ska förstöra allt vackert!)Vill Ni besöka Chez Madame kan Ni göra det på Karlskronaplan 7 i Malmö under dessa tider:Totalt får Chez Madame 3 poäng av 5 möjliga!Dukat för kalas


Som många av er redan vet fyllde jag år den 6/7 och då blev det lite kafferep med tigerkaka och dajmtårta. Allt var givetvis hembakat och kaffet nybryggt. Den som inte drack kaffe kunde få te eller en läskedryck istället. Det blev en riktigt fin eftermiddag och jag kunde inte ha firats bättre!

Åh, vad ljuvligt bordet blir med Regina-servisen! Jag har sagt det förr men det tål att upprepas. Jag är oerhört glad att jag lyckades få tag i hela(?) servisen!(Jag valde att sudda alla ansikten eftersom jag inte
vet om de vill synas på internet eller inte)Med detta inlägg tar jag en kort bloggpaus över helgen då Vi ska resa upp till Blekinge
för att hälsa på mina föräldrar, fira mig och gå på Tosia Bonnadan (årlig marknad).Ebbas fik!


Är Ni någon gång i Helsingborg måste Ni göra ett besök på Ebbas fik! Där är det verkligen retro och 1950-tal överallt. Jag har nog aldrig sett något så underbart i hela mitt liv! Tyvärr får man inte fotografera där inne utan ägarens tillstånd men jag tog en bild utanför i alla fall.Ebbas fik får 5 poäng av 5 möjliga!

Jag trodde att jag drömde och var sugen på att starta ett eget 1950-tals café innan men det var ingenting jämfört med hur jag känner nu! Efter besöket på Ebbas fik kändes det som om jag började planera mer och mer. Vem vet, det är kanske dags att sätta igång och göra min dröm till verklighet? Vågar jag verkligen göra det??


Idag är ingen vanlig dag!


För idag är det min födelsedag! Det blir en kort bloggpaus eftersom jag ska ha lite kalas idag och vi har övernattningsgäster. På återseende mina kära bloggvänner!


Vad tråkigt det ser ut!


Det var ett tag sedan jag la ut "veckans skylt" nu. Tanken var att försöka ha söndagar som veckans skylt-dag men jag lyckas glömma det varje söndag så därför läggar jag ut den idag istället.

Denna gången blir det en skyltlös plats. Denna ställning sitter ovanför en bokaffär i Lund och jag är så nyfiken på vad som funnits där en gång i tiden. Har det suttit en hel skylt eller bokstäver på ställningen?

På ett sätt är det kul att ställningen sitter kvar. Det vittnar om en tid då det satt en fin skylt här men samtidigt är det tråkigt då det ser tomt och ödsligt ut på något sätt. Bokaffären borde kosta på sig en snygg skylt i form av enskilda neonbokstäver i någon snygg retrostil. Håller ni inte med?


Brödbak


För en liten tid sedan bakade jag bröd för första gången. Det var ett nyttigt bröd och receptet fann jag på Husmorsskolan. Protestlimpa heter det. Detta bröd blir väldigt matigt och man får tugga lite. Dagens bröd är så lätta och luftiga att man tar två tuggor och sen är det slut.

När denna lilla husmor står i köket är det bäst att man flyr fältet. Man skulle nämligen kunna tro att kriget kommit så som jag stökar och bökar!

Jag var väldigt orolig över att råka ha dem för länge i ugnen. Enligt receptet ska dessa bröd bakas i 2,5 timmar i ugnen och det gjorde mig lite rädd. Men se så fint de bakas!

Här är det färdiga resultatet. Jag tog med mig ett av bröden till jobb och alla som åt av det tyckte att det var riktigt gott! Det var till och med en av kollegorna som ville att jag skulle baka ett eget bröd åt honom nästa gång jag skulle baka. Det kallar jag ett bra betyg!Liten och söt!


Det finns en butik i Lund som jag gärna besöker när jag har vägarna förbi och den är öppen. Där kan man titta och känna på massvis med saker från 1950-1960-tal. Speciellt möbler. 

En dag då jag gick in och tittade hittade jag en söt liten radio som jag blev nyfiken på. När den lyftes upp upptäckte jag att det fanns ett lock på den och under locket satt en liten Lp-spelare för singelskivor. Jag frågade försäljaren om den fungerade och han hade ingen aning då den drevs på 9 volts batteri och han hade inte skaffat några.

Givetvis kunde jag inte låta bli, det blev en snabb tur till affären för att skaffa batteri och vi testade den. 175 kronor ville han ha men då han mest hörde att högtalaren sprakade och den inte hade någon antenn kunde jag få den för en 100 lapp. Han ville inte ge några garantier på en sak som kanske inte fungerade som den skulle. Jag kunde bara inte låta bli, den var ju så söt och en 100 lapp mindre i kassan kunde jag leva med!

Väl hemma öppnade jag baksidan och trixade lite med batteriet sen fungerade den hur bra som helst! Lite tråkigt att den bara får in två kanaler men vi har å andra sidan inte fixat någon riktig antenn utan jag har bara satt dit en provisorisk liten grej. Lp-spelaren är det lite värre med tyvärr. Den går igång och spelar skivorna som den ska men ljudvolymen går inte att ändra. Det verkar inte vara samma högtalare till den som det är till radion.

Jag borde verkligen ta mig tid att gå iväg till en radioreparatör med mina radioapparater och få fixat mina Lp-spelare. Någon som har tips på en bra reparatör som kan sådant i Lund eller Malmö?


Åh vad ljuvligt!


Lampor är en bra sak att ha i ett hem och frågan är om man kan få för många? Taklampor kanske man inte ska överdriva. Det räcker nog med en till varje rum men det finns ju så många vackra lampor. Jag skulle kunna samla på mig en hel drös bara för att kunna ta fram dem och titta på dem ibland.

Som tur är behövde vi en lampa i sovrummet så när vi fick syn på denna ljuvliga skapelse var det bara att slå till. Titta vilken form kuporna har och vilket läckert mönster de är målade med. 200 kronor gav vi för den. Det blir nog inte bättre än såhär!

Jag skulle så gärna vilja veta lite mer om alla mina lampor! Någon som har tips på böcker eller någon sida på internet med information om gamla lampor?Vi har blivit med stol...


För någon vecka sedan slog jag till på en stol som jag kikat på sedan januari ungefär. Då var det bara en stol som såg ut att komma från 60-talet och inget märkvärdigt direkt men nu blev den intressant. Jag har nämligen skaffat mig ett köksbord med perstorpsplattan (inlägg kommer) som jag har slipat ner och lackar om. Jag hade faktiskt inte ens lyft på stolen utan bara tittat på den (dagligen) sedan januari (vi hade den i butiken på jobb).

När jag köpte den var den nästan svart av all smuts den fått på sig genom åren.
Lite kul med sittdynan. Jag tror den är från 60-talet den med.
Den satt så fint på stolen när den lämnades i butiken.

 

När husmor fick hem stolen och gav den lite kärlek och omsorg
blev den så gott som ny igen! Se så vacker den är.Det roliga är att när jag väl hade köpt den fick jag för mig att jag skulle titta
på undrsidan. Jag trodde inte att jag skulle hitta något men det gjorde jag!
(Om någon har mer info får ni gärna lägga en kommentar!)Nu är jag alltså en lycklig ägare till en PREBEN-stol från IKEA!
Då ska jag bara lyckas hitta 3 stycken till.

Åååh, vad fint mitt kök ska bli med min nya stol och mitt nya köksbord.