Väntar och längtar!


Just nu finns det tre saker som jag tänker väldigt mycket på och längtar efter. En två-armad golvlampa från 40-50-talet som jag ska få av en bekant i sommar, att jag ska bli frisk från denna snörvliga näsa och irritande hosta och sist men absolut inte minst vår resa till Grekland.

Det bär av till ön Rhodos och vi ska bo på ett riktigt lyxhotell med halvpension. Det ska bli så underbart att få åka iväg! Bara jag och min man, hand i hand gående längs stranden, kyssandes i månskenet. Ååhhh vad jag längtar!

Vi reser på Lördag denna vecka och jag hoppas så innerligt att jag blivit fri från både hosta och snuva innan dess! Jag har varit sjuk i en och en halv vecka nu och inget verkar hjälpa. Har Ni någon riktigt bra husmorskur som hjälper vid hosta och förkylning får Ni mer än gärna tipsa mig!

Här är lite bilder på hotellet där vi ska bo. (Jag har lånat dem från fritidsresors hemsida och gjort ett litet kollage)


Förstår Ni varför jag längtar och varför jag är så otroligt orolig att inte bli frisk innan avresan? Jag kommer givetvis INTE låta förkylningen stoppa mig. Nu när jag äntligen lyckats få råd med en resa så ska jag se till att njuta av varje minut! (Verkar bli en sommar fylld med äventyr och lite sämre uppdatering i bloggen men misströsta inte mina vänner. Jag kommer tillbaka. Bloggen är trots allt en del i detta galna retro-älskande och loppisfyndande!)


Vilken skillnad!


Jag tänkte att det kunde vara kul att visa skillnaden på hur jag såg ut innan och hur jag ser ut nu. Det jag inte hade räknat med var att bli så förvånad över att se det själv. Det är ju helt otroligt! Kan nästan inte förstå att det är samma person på bilderna. Verkligen roligt att se resultatet och inse hur stor skillnad det faktiskt är!


Nu lägger jag "jantelagen" åt sidan och säger: Fy fan vad jag är bra! För en gångs skull känner jag mig snygg och otroligt stolt över mig själv.


Jag har gått ner totalt 20 kg sedan den första bilden togs och sedan mitten av November förra året är det totalt 17 kg.


Uppdatering: För er som är nyfikna över hur jag gjort och vill veta lite mer har jag gjort ett större inlägg på den här bloggen.


En sommardröm...


Man ska vara glad för det man har och inte avundas andra men ibland kan man inte låta bli! Min pappa har en söt liten Holländsk husvagn från 1965 med teakfaner invändigt.


Då jag inte har körkort eller egen bil finns det ingen anledning för mig att skaffa husvagn men det är något jag drömmer om varje sommar. En egen jänkebil och en söt liten matchande husvagn till det! Det behöver inte vara en jänkebil förresten. Jag kan tänka mig en gammal Volvo eller Saab från tiden också. De är riktigt fina!

Vi brukar åka omkring i min pappas jänkebil under våren och sommaren. Han har en snygg New Yorker från 1965.


Har Ni någon jänkebil och matchande husvagn, eller är det något Ni också drömmer om?


Sjung om studentens lyckliga dag!


Igår tog min älskade lillebror studenten i Karlskrona. Det är några år senare än vanligt men vi är alla så otroligt stolta över honom! Givetvis passade jag på att klä upp mig i min finaste klänning i 50-tals stil. Den är fylld med jordgubbar över hela tyget och från början knöt man banden i nacken men jag sydde om det till axelband istället. (Första gången jag kunnat använda den sedan 2004!)Canon Ball Run 4/6 2011


Det blev en liten "tipsrunda" med jänkebilarna förra helgen på Österlen. Det är otroligt mysigt och roligt! Om Ni inte har gjort det innan tycker jag verkligen att Ni ska testa det nästa år.

Här är en liten video på hur det såg ut under rundans gång. Efter rundan kunde man köpa grillat och vara med på fest hos Club of American Cars Österlen där de även hade prisutdelning för tipsrundan.
Var är ClinensLjuvaFemtiotal?


Det är några av mina trogna läsare som undrat vad som händer med bloggen och varför den står still. Just nu är det så att jag valt att fokusera lite mer på livet än på bloggen.

Vill inte bli allt för personlig men jag jobbar mycket med mig själv på olika plan i livet som gör att jag inte riktigt hinner med allt jag skulle vilja hinna med. Allt går åt rätt håll för mig just nu och den största vinsten är att jag idag gått ner 17,1 kg sedan mitten av november 2010.

Jag håller på mycket i min trädgård nu när jag äntligen har fått en och det är verkligen roligt! Det växer massor av sallad, rädisor, vitlökar, gula lökar, röda lökar, gräslök, morötter, palsternacka, cocktailtomater, jordgubbar, smultron och annat smått och gott.

Fyndandet fortsätter men inte lika mycket som innan. Jag har börjat renovera ett gammalt dockskåp som ska bli ett 50-tals hem så det blir lite fyndande till det istället även om det blir en del till "det riktiga" hemmet också.

När andan faller på kommer jag uppdatera med nya inlägg och trevliga bilder! Clinen finns kvar och mitt ljuva femtiotal kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Än har ni varken hört eller sett det sista av mig!

Jag bjuder på en bild från Hessleholms Power Meet där jag träffade en mycket trevlig bloggvän, The StarChief!