ElektronikfixandeFörra helgen började jag gå igenom min lilla radio och LP-spelare. Jag lyckas inte få LP-spelaren att spela genom högtalaren. Ljudet kommer endast från skivan. Tillsammans med min man öppnade jag upp spelaren för att se om vi kunde hitta något problem.


Varken min man eller jag kan något om gamla radioapparater eller LP-spelare. Vi kunde inte hitta något som satt löst under själva spelaren så då fick vi titta inne i lådan.


Tyvärr kunde vi inte se något där heller och problemet kvarstår. Nu har jag alltså en LP-växlare som fungerar halvt och en radio och LP-spelare där vi inte kan få ljud till högtalaren från skivorna.

Är det Någon som har tips på en billig radiofixare i närheten av Lund eller Malmö? Ni kanske själv har stött på detta problem och kan tipsa om vad felet är? Jag vill så gärna få igång den. Det hade varit jätteroligt! Radion fungerar som den ska förutom att jag behöver en anntenn till den. Just nu finns det bara en provisorisk som jag gjort av en bit ståltråd.


Tallrikar i mängder...


När man hittar en dekor man gillar försöker man få tag i massa olika delar till just den servisen men det är verkligen inte det lättaste när det gäller porslin från 1950 och 1960-talen. Jag har samlat på mig lite av varje istället. Det kan ju vara kul att variera sig lite ibland. Den serie som jag lyckats få ihop mest av är dock Jie. Det enda jag vet om servisen är att det är Jie Gantofta Sweden. Har Ni någon mer info får Ni mer än gärna dela med Er av den!


Detta är bara en liten del av det jag har samlat på mig. Jag hade ju turen att hitta en hel låda fylld med olika delar för endast 100 kronor förra sommaren.


När min kära vän från Göteborg var här nere hade han med sig lite tallrikar till mig. Hans familj fick tag i en stuga när han växte upp och där hade de lämnat kvar lite porslin. Tyvärr finns det bara 4 mattallrikar kvar men jag fick äran att ta över dem då min vän skulle göra sig av med dem. Tallrikarna heter Ruter och om jag inte har fel för mig är det Helmer Ringström som designat dem. Någon har kanske mer info än så? Ett loppisbesök resulterade dessutom i 4 assietter för 100 kronor så nu kan jag duka fint för 4 personer när jag känner för det.


Tyvärr var där något nagg på undersidan av en mattallrik men det är inget man märker när man sitter till bords och tittar på dem. Jag gillar verkligen Ruter och skulle kunna tänka mig att samla ihop till en hel servis i den serien. Jag lyckades komma över en hel låda med Ruter en gång men tyvärr hade jag inte råd att slå till. Väldigt trist då det fanns mellan 30-50 delar av serien i lådan. Får hoppas att det kommer fler tillfällen!


Samma helg som jag fick Ruter kom min mormor med tallrikar från Rörstrand till mig. Hon hade hittat dem i sin källare borta vid soporna. Där fanns 6 mattallrikar och 6 djupa tallrikar i en serie som heter Isolde. Det roliga är att min mormor själv har denna servis och använder den till vardags. Jag är uppväxt med att äta på dessa tallrikar och därför ville jag väldigt gärna ha dem. Det är inte de snyggaste färgerna men jag tycker väldigt mycket om serien eftersom den har ett sentimentalt värde för mig.

Under tallriken finns det en stämpel där det står "VDN F555 Rörstrand Sweden Isolde". Är det Någon som vet när tallrikarna gjordes och vem det var som gjorde denna dekor? Det skulle vara roligt att ha lite mer info om dem.


Jag har även några mattallrikar, assietter och djupa tallrikar ur Rörstrands serier Marie och Aslög.


Hur gör Ni? Samlar Ni på en serie eller slår Ni till på olika serier när Ni hittar delar som Ni tycker om? Visa gärna Era serviser i ett blogginlägg och lämna en länk till mig. Det hade varit roligt att se hur andra gör.


Den nya hallbyrån.


I Fredags levererades byrån till hallen. Nu är min lilla "spegelhörna" äntligen färdig. Det enda som fattas i hallen nu är en taklampa som ligger uppe på vinden och väntar. Som med mycket annat behövs det en borrmaskin för att sätta upp den. Sen skulle vi behöva en bättre skohylla också.


Här är en liten närmre titt på byrån. Enkel men ändå väldigt fin. Nu har vi någonstans att lägga våra vantar, mössor och halsdukar igen.

Brandsläckaren fick vi av min pappa i julklapp i år. Lite udda men väldigt bra julklapp att ge någon tycker jag.


Den är i alla fall fin!


I helgen kom en av mina käraste vänner ner från Göteborg för att fira min man. Det roliga var att han hade presenter med sig till oss båda. Jag fick bland annat denna fina symaskin. Det är en Husqvarna automatic, förmodligen modell 51E.

Symaskinen går igång i motorn men vi kan inte få nålen att röra på sig. Är det någon av Er som vet hur man fixar detta problem?

Jag tror att vi lyckats hitta en instruktionsbok för symaskinen men jag vet inte säkert om det är rätt eller inte. Jag får skriva ut den och ta mig en närmre titt på både instruktionsboken och symaskinen.


Det skulle vara roligt om jag fick den att fungera så att jag kan lära mig att sy.


Vilket härligt sätt att leva!


Jag hittade ett program på youtube som visats i England för något år sedan. Det var riktigt intressant att se hur de lever och hur deras hela deras värld har förändrats i takt med att deras intresse för en annan tid har växt fram. Drömmen vore ju att leva i ett hem som tjejen med 1950-tals intresse i programmet gör. Ta Er en titt, Ni kommer inte att bli besvikna!

Mysfaktor på hög nivå!


Nu börjar min älskade 1950-tals hörna äntligen bli färdig. Jag har ännu inte lyckats få upp min stringhylla men jag har lyckats hitta en golvlampa! Det var faktiskt min man som såg den och tyckte den var snygg (Jag är minst lika chockad som Ni är om inte mer!).


Skärmarna är linadade med rosa plastband och tyvärr är plastbanden lite trasiga på något ställe men om man har den trasiga delen mot väggen blir lampan hur snygg som helst! 500 pix fick vi ge för den och det är den verkligen värd. Det gjorde otroligt mycket att få in en golvlampa i hörnan. Vi har letat så länge att det inte var någon tvekan när vi såg den, det var bara att slå till.

Vi slog även till på en byrå som ska stå i hallen men den levereras först imorgon (Fredag). Även bryrån blev omtyckt av min man. Jag tror minsann att jag håller på få över honom på min sida men när jag påpekar det så nekar och protesterar högt.