Sjukstuga!


Först var maken dålig och låg med feber och frossa och påstog sig vara döende. Nu är det min tur att känna mig döende. Fått två stora blåsor i munnen också så jag knappt kan äta eller dricka något. Återkommer när jag blivit frisk och har mer ork!


Säg Hej till GöteNär jag och min lillebror var små blev vi presenterade för Göte av vår älskade morbror. Göte bodde i ett rött litet hus som vår morbror hade gjort av balsaträ. Man kunde lyfta av taket och leka med Göte inne i huset. Tyvärr finns inte huset kvar längre. Det gick sönder någon gång när vi var små.

På kvällarna brukade vår morbror busa med oss och ställa Göte på olika ställe och sen sa han att Göte levde på riktigt men att man inte kunde se det för han vaknade bara på nätterna när alla barn låg och sov.

Göte bor i min fina bokhylla just nu. Jag hittade honom på vinden när vi skulle leta efter ett spel bland alla våra kartonger där uppe. Inte ska stackarn behöva ligge där uppe i en kartong alldeles ensam och bortglömd!


Gör eget bubbelvatten


I Malmö finns det ett ställe som heter Fyndbörsen. Förr var det ett ställe dit man åkte för att fynda loppisgrejer. Nu för tiden är det mest invandrare som står och säljer märkesvaror till ett bättre pris än i affärerna. Detta visste inte jag så när vi hade besök från Göteborg åkte vi dit i tron om att vi skulle gå på loppis. Vi hittade totalt 4 loppisbord och där fanns kanske totalt 300 bord eller något. Dock kom jag inte hem tomhemt då jag hittade denna läckra syphon.


Det skulle vara kul att testa om den fungerar men jag vet inte var man hittar patroner till att göra kolsyra med. Snygg är den i alla fall och den har fått en hedersplats ovanpå mitt fina barskåpÅrets första uteloppis!


Än verkar det lite väl kallt för att folk ska stå ute i flera timmar och ha loppis men tydligen finns det några som inte håller med. För några dagar sedan var det ett gäng som ställt upp sina loppisbord inne i Lund och jag passade på att titta efter lite fynd. Jag hittade dessa tre "fiskfat" för 50 kronor.


Med de läckra formerna och färgerna kunde jag bara inte låta bli. Något litet nagg finns på ett par ställe men det är inget som stör tycker jag. Under är de stämplade med Tasca Nove och sen är där även en ingjuten stämpel där det ser ut att Italy men mer kan jag tyvärr inte avläsa. Det är kanske Någon av Er läsare som vet mer?


Jag blir glad av att titta på dem. Färgerna är glada, fina och mönstrade. Undrar vad man ska ha dem till egentligen? Kanske lägga lite tomat och gurka för att servera lite finare till middagen eller så skulle man kunna använda dem till att ha nötter och annat gott småplock på gottebordet.Jackpott på årets bokrea!


Det blev tre härliga böcker som fick äran att följa med oss hem från årets bokrea. Trädgårdsboken passar kanske inte riktigt in på den här bloggen men att sköta om trädgården är en del av husmors arbete så den får vara med ändå.


I vintage-boken står om olika klädstilar och vad som var modernt för olika tidsepoker. Den visar stilar från 1910-talet fram till 1980-talet. Givetvis köpte jag den allra mest på grund av 1950-talet. Nu ska jag försöka få det att se så äkta ut som möjligt nästa gång jag ska ha 1950-tals stil.


Bruksföremål av plast känner nog de flesta av Er till redan. Den handlar om olika plastföremål som fanns i hushållet förr. Vem som designat dem och hur de kom till och så vidare.


Läckert under...


Nu kommer det senaste numret av minnenas journal ut och som vanligt är det fullspäckat med intressanta reportage och bilder.


Vi får bland annat ta del av Siw Malmkvist härliga karriär och liv.


En annan artikel som drar ögonen till sig är "Jösses, flickor!". Här får vi veta vad som var populärt att ha under kläderna förr och hur det ser ut idag.


Sen får vi inte missa Husmorsskolans egna lilla del i tidningen. Verkligen roligt att se en bloggerska man känner igen som lyckats få en egen del i en så fin tidning!