Bästa prisfyndet i sommar!


I somras stötte vi på en ny loppis när vi var på väg mot mina föräldrar i blekinge. Där fanns massvis med godsaker men min budget var tyvärr mindre rolig. Jag lyckades dock ändå fynda en del och här är min absoluta favorit, både i stil och i pris!


Det fanns sju stycken hyllbårder som kostade 40 kr styck. De flesta innehöll fem meter och var gröna. (Det fattas en grön på bilden, eftersom den hade ett annat mönster fick den bården äran att bosätta sig hos min mamma.) Jag tittade mycket och länge på hyllbårdena och funderade på om jag skulle slå till på en eller inte. Plötsligt säger mannen i kassan att jag kunde få alla för 60 kr. "Va!? Allihop? Även de lila?" undrade jag och han sa bara "Ta vad du vill ha". Wow! Det där var verkligen ingen dålig prissäkning tänkte jag och tog alla hyllbårder han hade.

Kul att det var många gröna då vårt kök går i gröna toner. Väggarna och gardinerna är gröna och sen har vi lite orangea (stavning?) prylar här och där också.

Såhär ser hyllbårderna ut när de sitter i skåpen. Nu ska jag bara försöka hitta något snyggt hyllpapper att ha där inne också! (Har Ni några tips?)

Nu fick Ni även en liten inblick i hur det kan se ut i mina skåp. Det mesta är skålar från Vereco France och delar ur min vardagsservis från Jie Gantofta. Har Ni några delar till rätt pris som Ni vill bli av med är bara att säga till!

Jag har fortfarande kvar en del av de gröna hyllabårderna och de lila finns allt kvar av. Har inte hittat någon passande plats för den lila bården än. I och för sig har vi lila ton på tapeterna i vårt dator/hobbyrum men där är nog ingen hylla bården hade passat på. Det kommer kanske något bra användningsområde för dem en dag.

Vad tycker Ni om hyllbårder? Är det något Ni gillar eller tycker Ni det är gräsligt? Hoppas Ni får en fantastisk helg i det fina höstvädret mina Vänner! Vi ses nästa Fredag.


Trevligt tips till retroälskarna!


Då var det Fredag och det innebär premiär för mina bloggfredagar här på Clinens Ljuva Femtiotal. Det känns lite pirrigt och det var inte lätt att komma på vad jag skulle ha som "premiärinlägg". Förväntas det något extra spännande eller ska man försöka att inte "lägga ribban för högt"? Mycket tankar som snurrade helt enkelt. Till sist kom jag i alla fall fram till att jag kunde börja med att dela med mig av ett litet tips till Er.

Jag satt här och tittade mig omkring härom dagen och fick syn på alla mina underbara 1950-1960-tals tidningar. Hälften av dem (om inte ännu mer) har jag knappt ens bläddrat i och än mindre läst. "Jaha, ska de bara ligga som prydnader lite här och var eller stå undangömda i ett ställ i hyllan?" tänkte jag.

Då kom jag på att det hade varit mycket roligare om man kunde se de fina omslagen på tidningarna och det blev tidningstavlor att pryda väggarna med. Jag valde att sätta upp hela tidningarna och inte ta sönder dem. Det är så tråkigt när folk väljer att ta sönder gamla tidningar eller reklamer tycker jag!

Såhär blev det inne i vårt hobbyrum:


I köket fick det bli en trevlig liten frågeställning för husmödrar ovanför min fina specerihylla.


Tyvärr hade jag inga tavlor med ramar utan det fick glastavlor utan ram men det blev läckert ändå. I framtiden kanske jag skaffar svarta tavelramar och piffar upp det ännu mer men det har jag inte bestämt ännu. Ni vill förresten kanske se tavlorna lite nämre?


Har Ni någon gång undrat över om Ni är en tillräckligt god värdinna när Ni bjuder hem folk på bjudning? Det kan man ta reda på genom att svara på dessa frågor. För varje fråga man svarar "ja" på får man ett poäng. (Denna kunde jag inte låta bli att sätta upp i köket! Passar alldeles utmärkt där inne.)


Ett vackert och mycket annorlunda sätt att använda sina vackra tidningar på och att piffa upp väggarna hemma. Det kan dessutom vara ett perfekt sätt att få igång ett samtal kring bordet på när man har bjudningar av olika slag.

Vad gör Ni med Era tidningar från tiden? Ligger de bara i ett hörn och skräpar eller har Ni hittat ett roligt sätt att framhäva dem? Visa gärna med bilder i Era egna bloggar och lämna en kommentar med länk under detta inlägg.

Förresten, Varmt Välkomna tillbaka till Clinens Ljuva Femtiotal! Det ska bli kul att vara med bland alla retrobloggar igen.


Ett litet Hej!


Hallå mina fina bloggvänner. Några av Er undrar vart jag tagit vägen och om bloggen inte ska fortsätta. Det är mycket som händer i livet på det personliga planet just nu och då blev det bara så att bloggen inte blev prioriterad. Ju längre tid det gick destu mer försvann blogglusten.

Nu funderar jag dock över att börja blogga igen men det kommer då handla om en bloggdag i veckan. Jag tänkte att det kunde vara kul att ha en liten "Fredagsblogg" här på ClinensLjuvaFemtiotal. Vad säger Ni om det? Hänger Ni med mig om jag börjar blogga igen?

Bjuder på en härlig bild på mig i poolen nere i Grekland i somras.