Detaljer på Larssons Lager


Det fanns en hel del porslin från Rörstrand på Larssons Lager. Av någon anledning verkar det vara just Rörstrands porslin jag återkommer till. De har så vackra deckorer!Assietter ur Rörstrands servis Stream. Den känns som en typisk vardagsservis.

Fler assietter från Rörstrand men denna gången är det med deckoren Rosette. Denna sevis skulle jag nog duka med om jag hade gäster.

De hade lite Norskt porslin också. Här är en eldfast gryta ur en serie som heter Cuisine. Vågar man verkligen ha den i ungen? Vi satte in ett eldfast fat från Jie i ugnen en gång och det sprack.

Denna läckra fiskgryta var så söt med fisken på locket. Här var det nära att bli ett köp men den var krackelerad och fick stå kvar.

Det var en Schramberg, men vad det är för märke och var det kommer ifrån har jag ingen aning om. Någon som vet?

Libby berättar detta i en kommentar: "Tyska SMF (Schramberger Majolika Fabrik) existerade mellan 1912 och 1989. De gjorde en del fina saker under "vårt" decennium. Kuriosa: Eugen Trost, chefsdekoratör på Gefle och Zebrakoppens skapare, föddes i Schramberg och utbildade sig på fabriken."

Lampor är något som jag tittar mycket och länge på. Jag skulle kunna köpa på mig hur många som helst bara för att de är så vackra och läckra! Här fick jag syn på en som hade smala svarta och tjocka rosa ränder. Tyvärr hade ränderna börjat försvinna annars hade jag nog haft svårt att gå hem utan den.

I källaren bland alla kläder, skor, väskor och hattar hittade jag ett par gamla skor. Jag blev förvånad när jag lyfte på dem och tittade efter.De var av märket Reebok.


Kommentarer
Postat av: Susanna

Vilken härlig blogg! Den har jag helt missat i utbudet av "retrobloggar".

Den bokmärks :-)

2010-07-30 @ 13:34:07
URL: http://brownbeans.wordpress.com/
Postat av: Clinen

Susanna: Tack, det uppskattas verkligen! Kul att du tyckte om bloggen. =)

2010-07-30 @ 14:56:54
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Jenny

Viken härlig fiskgryta :)

2010-07-31 @ 23:46:59
URL: http://jennysblogg.blogg.se/loppisfreak
Postat av: The StarChief

Håller med om lampor...det är snyggt.

2010-08-01 @ 00:20:25
URL: http://starchief.blogg.se/
Postat av: Libby

Tyska SMF (Schramberger Majolika Fabrik) existerade mellan 1912 och 1989. De gjorde en del fina saker under "vårt" decennium. Kuriosa: Eugen Trost, chefsdekoratör på Gefle och Zebrakoppens skapare, föddes i Schramberg och utbildade sig på fabriken.

2010-08-02 @ 11:28:08
Postat av: Clinen

Libby: Kul! Tack för infon. Får lägga till den i inlägget =)

2010-08-02 @ 18:09:18
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Tilde

Häftig sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2012-03-18 @ 19:22:28
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)URL/Bloggadress:Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback