Drömmer jag??


Det tog ungefär ett år innan min älskade stringhylla åkte upp på väggen men efter en del blod och svett sitter den nu där den ska. Jag är så lycklig! Det blev otroligt snyggt och retrohörnan blev genast mer ombonad och inbjudande. Allt som fattas nu är en härlig retrosoffa. Det är inte det lättaste att hitta en i rätt skick till rätt pris.


Här är retrohörnan i sin helhet. Jag tycker den börjar kännas väldigt tidsenlig. En tråkig sak är dock att den ena fåtöljen har gått sönder. Fjädringen i sitsen sitter fast på två metallpinnar undertill och den ena metallpinnen har nu lossnat då tyget den satt fast i har vittrat sönder. I framtiden blir det att lämna in fåtöljerna för omklädsel och renovering. Men frågan är bara när och var. Jag är rädd att det kan bli väldigt dyrt!


Filtarna funderar jag på att göra något åt. Det ser inte värst snyggt ut att ha dem hängades så över fåtöljerna men jag vill inte heller ta bort dem då ryggstöden är rätt slitna. Ni kanske har något bra tips? Kuddarna med rosor på har jag själv tillverkat. Jag delade på en stor prydnadskudde från IKEA och sydde ihop två små kuddar av det. Tyget kommer från en gammal stolsdyna som jag hittade på Erikshjälpen och den vita baksidan kommer från mormors gamla örngott.


Den lilla korgen bredvid fåtöljerna är ett gammalt tidningsställ eller möjligtvis en vedkorg. Hos oss används den som ett "retrohem" till katterna. Det är inte ofta de lägger sig i den men när de gör det så ser det otroligt sött ut.

Kommentarer
Postat av: Allt det gamla goda

det ser väldigt tidsenligt ut! men filtarna, det håller jag med om att de inte är så roliga kanske.. förr hade man väl en virkad rund duk lagd över ryggstödet ibland? och funkar inte det så kanske du ska hitta något som är mer i färg med fåtöljerna, som inte sticker ut så mycket? :)

2012-01-16 @ 23:28:35
URL: http://alltdetgamlagoda.blogg.se/
Postat av: Clinen

Allt det gamla goda: Ja det har du rätt i. Jag får se om jag kan hitta någon tygaffär i stan. Den som låg i närheten av Erikshjälpen la ju ner för ett tag sedan tyvärr.

2012-01-17 @ 10:20:19
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Christin

Vad fint det blev med hyllan.Jag tror också det blir bättre med andra filtar eller om dom du har går att färga kanske...Alternativet med rund virkad duk i matchande färger på ryggstödet lät ju inte helt fel det heller för dom brukar ju finnas till bra pris på många loppisar.

2012-01-17 @ 17:10:38
Postat av: Clinen

Christin: Ja jag får kika runt lite =)

2012-01-17 @ 17:44:16
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Linda

Åh, så fint! Ser verkligen hemtrevligt ut och jag skulle gärna flytta in där! :)

Att få stolarna omklädda och fixade är nog inte helt billigt. Jag hade hellre gått en tapetserarkurs, då brukar man få ta med en möbel som man vill lära sig att klä om och sen vet du hur du ska få ordning på den andra också. Och kanske till och med en soffa om ni hittar en som är billig men inte i perfekt skick. :)

2012-01-18 @ 21:17:45
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: Eli

Vilken fin retrohörna! Men hörrdu, den där ryan du vet skulle passa fint där under bordet... Hojta om du har möjlighet att få den hämtad här i Sthlm.

2012-01-19 @ 00:25:10
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: Clinen

Linda: Ja det skulle jag kanske kolla upp! Hade ju inte varit dumt att lära sig ta hand om de gamla möblerna själv. =)Eli: Jag tänkte på det efter att jag postat inlägget och tittade lite mer på bilderna. Tyvärr vet jag inget annat sätt att få ner mattan förutom att få den skickad =/

2012-01-19 @ 08:13:44
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: The StarChief

Snyggt C. Trivsam hörna du fått.

2012-01-20 @ 23:05:33
URL: http://starchief.blogg.se/
Postat av: Sanna

Jamen bättre sent än aldrig! Fem år för att sätta upp en hylla låter lite likt vårat tidsperspektiv, så jag känner igen mig här.

Coolt med en retro hörna, angående färgsättning så får man väl jobba på det. Klä om hela fåtöljerna verkar lite drastiskt och DYRT! Kanske skulle vara enkelt att sy ett ryggöverdrag som man knyter ihop i sidorna med en rosett...

2012-01-25 @ 15:19:17
URL: http://www.onedreamycloset.se/
Postat av: Emma

Damn. Jag blev lite smått (eller ganska mycket) kär i den hörnan hörru. :)

2012-04-29 @ 08:33:45
URL: http://eembla.blogg.se/
Postat av: Klaras Retro

Mysig retrohörna. Jag skulle nog tipsa som någon annan sa och kanske fixa några andra filtar kanske några som är i lite mer retro-stuk?

2012-05-05 @ 23:06:22
URL: http://klarasretro.blogspot.se/
Postat av: Clinen

Klaras Retro: Ja jag har funderat på det men de är ofta så dyra. Får se om jag hittar någon när plånboken slutat eka ;)

2012-05-08 @ 13:05:53
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)URL/Bloggadress:Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback