Det var en gång...


en tjej som hette "Clinen". Hennes pappa gick iväg och köpte en röd Camaro och i den blev det många cruisingrundor och bilträffar. Detta var år 1997 och det var här allt började. Det var på grund av den röda Camaron som Clinens intresse för gamla amerikanska bilar och 1950-talet började. 

Det var inte bara bilarna och prylarna som lockade. Det var hela livsstilen! År 2001 köpte Clinens pappa en ljusblå Chrysler Imperial 1958. Tillsammans med sin bästa vännina började Clinen, år 2004, leta efter kläder som skulle matcha Imperialen på cruisingarna. Det roliga var att samtidigt som intresset för kläderna växte började det även nyproduceras kläder som skulle kunna vara från 1950-talet.

  

Några av vännerna till Clinens pappa tyckte att detta var riktigt coolt. Det hände att tjejerna fick hålla i lotterier som fanns på veckoträffar och det dök även upp en och annan kamera när tjejerna var i närheten. (Här var Clinen nog inte riktigt beredd på att bilden togs)
 

Det var inte bara klänningar och vida kjolar som erbjöds i butikerna. Rutiga capribyxor i pastellfärger var väldigt populärt. I Tyskland fanns det lite andra kläder inom denna läckra trend och där fick Clinen tag i en riktigt snygg jacka. På ryggen står det 86 och det passar perfekt då Clinen föddes det året.


Clinens 1950-tal har ofta inspirerats av hur det var i USA och av det man får se i filmens värld. Detta ser man bäst på valet av kläderna. Pastellfärger och rutiga blusar är något av det bästa Clinen vet! I hemmet går det mer åt det svenska 1950-talet.
  

På senare tid har Clinen börjat uppskatta de kläder som påminner om det svenska 1950-talet. De är lite mer diskreta och har jordnära färger. Några kjolar eller klänningar i den stilen har hon ännu inte lyckats hitta men å andra sidan trivs hon bäst i byxor än så länge.


Tyvärr är det inte alla klädesplagg som passar Clinen längre men de finns kvar i hennes garderod ändå. Kläderna har blivit som en kär gammal vän, de ses kanske inte ofta men när de väl ses blir hon glad och minns alla roliga stunder de haft tillsammans.


Kommentarer
Postat av: The StarChief

Snygga bilder C du ser rikktigt bra ut.

2010-11-20 @ 22:14:04
URL: http://starchief.blogg.se/
Postat av: Sanna

Hejsan! Har nog kommenterat någongång förut här. Det är bara jag från one dreamy closet som knackar på. Måste säga att även om jag är född 76 så är det så roligt att vi är så lika. Tyvärr är det ju samma med min vintage dröm garderob. Den får ofta hänga oanvänd. Jag har samlat på mig sedan 80-talet då man fortfarande kunde fynda riktigt fina 50 tals plagg till ingenting på t ex myrorna. Kan inte göra mig av med dyrgriparna av olika anledningar. Vi kanske borde låta dom komma ut och se ljuset iallfall?

Hälsningar /Susanne

2010-11-21 @ 16:23:49
URL: http://www.onedreamycloset.se
Postat av: Clinen

StarChief: Tack! Önskar att jag kunde ha kläderna igen bara =/Sanna: Jo, om jag hade kunnat använda mina kläder hade de fått komma fram igen. Defenitivt! Jag älskar dom väldigt mycket men det finns en hel del "av mig" som måste försvinna först :P

2010-11-21 @ 19:54:35
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Peter Kampf

Fina bilder! Kul att se och kul att du bidrar till att göra just Skåne vackert. Go girl!

2010-11-28 @ 10:10:24
URL: http://k-retro.blogspot.com
Postat av: Clinen

Peter K: Tack! =)

2010-11-28 @ 12:31:52
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)URL/Bloggadress:Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback