3 olika sätt att retroduka bordet


JJ som har bloggen form55 utmanade alla bloggvänner till att duka bordet, ta lite bilder och sedan göra ett inlägg om det i bloggen. En mycket rolig idé tycker jag! Mitt bidrag blir tre olika dukningar. Två vardagsdukningar och en dukning för kafferep!

Detta är Rörstrands mattallrik Aslög (jag har även assietter och djupa tallrikar i samma serie). Glaset är ett Vereco France och det rymmer cirka 2,5-3 dl dryck, även salladsskålen är en Vereco France. Besticken har jag fått av min mormor men jag vet ej mer än så om dem. Den lilla kastrullen är till för att smälta smör i. Den kommer från min mormors barndomshem. Kryddsättet är från Jie och innehåller salt, peppar och socker.Här ser Ni dukningen uppifrån.

Detta är en serie från Jie. Serien finns både med och utan de små bladen runt kanterna. Kryddstället som visades i bilderna ovan tillhör denna serie. Tallrikarna är en mattallrik och en assiette. Glaset är ett Vereco France och rymmer cirka 2 dl. Denna matservis har vi ännu inte invigt. Vi har den tyvärr ståendes i en låda under sängen. Den borde få komma fram och användas, den är trots allt en snygg vardagsservis.Här ser Ni dukningen uppifrån.De flesta som läser min blogg vet nog att detta är min absoluta favoritservis! Den kommer från Upsala Ekeby på Karlskronaporslin och heter Regina. Formgivare är Walther Garstecki och dekoren är ritad av Brita Mellander. Denna servis har troligtvis gjorts som matservis också. Jag hade blivit superglad om jag lyckats komma över matservisen!Här ser Ni en kopp med fat och assiette i närbild.

Nu skickar jag vidare utmaningen till min läsare. Duka Era bord och lägg upp ett inlägg om det i Era bloggar. Lämna gärna en länk till Era inlägg i en kommentar till detta inlägg. Har Ni ingen blogg men vill vara med ändå? Maila lite bilder till mig (carolin_sessan@hotmail.com) så gör jag ett inlägg om det här på bloggen.

Vill Ni se fler tips hur man kan duka i retrostil kan Ni besöka dessa bloggar:
Femtiotalsjakten
Porslinsbloggen duknig 1, dukning 2 & dukning 3 
Ljuva 50-tal dukning 1 & dukning 2
form55 dukning 1 & dukning 2
Gilas grotta 
Porslinan  
Loppista 
Stajnich dukning 2

Kommentarer
Postat av: Gila

Fina dukningar. För mig blev det ett kafferep.

2010-11-07 @ 16:45:18
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Clinen

Gila: Tack! La in en länk till din dukning. =)

2010-11-07 @ 18:15:37
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Stina

Tack för att du länkat mitt inlägg! Tjusig dukning du gjort! Och vilken underbar kaffeservis! Cravings!

2010-11-07 @ 19:14:20
URL: http://stajnich.blogg.se/
Postat av: The StarChief

Snyggt C, orkar tyvärr inte göra nån dukning idag får bli nån annan gång.

2010-11-07 @ 20:36:58
URL: http://starchief.blogg.se/
Postat av: form55

Stajnich har gjort två dukningar också.http://stajnich.blogg.se/2010/november/retrodukning-nr-2.html

2010-11-07 @ 22:59:34
URL: http://jjform55.blogspot.com/
Postat av: Eli

Jag gillar den första dukningen skarpt, och så är det ju stilpoäng med trappstegspall i bakgrunden. Håller även jag ögonen öppna efter Regina som matservis!

2010-11-07 @ 23:08:48
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: Clinen

Stina: Tack! Ja Reginaservisen får man inte nog av. Den är riktigt ljuvlig.Starchief: Du får göra en när inspirationen infinner sig! =) Har du inga gamla bilder på någon dukning liggandes i datorn där hemma?Eli: Husmorspall hör hemma i varje retrokök! =) Ja Regina i matservis hade varit underbart.

2010-11-08 @ 10:38:44
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Christin

Jättetrevligt tema. Kul att se alla dukningar. Har titat hos några men bara kommenterat här. Tackar er för att ni delar med er av allt fint !

2010-11-08 @ 11:44:20
Postat av: Kim Persson

Gillar om det du skrev! Mysigt att se en del nyttiga saker och inte bara det generella sakerna som man kan läsa om varje dag. ;)

2010-11-30 @ 09:08:33
URL: http://jade.se/reseguide/new-york
Postat av: Clinen

Kim: Tack! Kul att du gillar det jag lägger upp i bloggen. =)

2010-11-30 @ 11:33:17
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)URL/Bloggadress:Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback