Hjälp mig gärna välja...


...vilka gardiner som är snyggast och mest 1950-tal.

Solen skiner så härligt idag och det gjorde så att jag blev sugen på nya gardiner. Jag inte lyckats äkta 1950-tals gardiner som går att ha till två fönster. De flesta som säler gardinlängder har bara två längder och tyvärr räcker det bara till ett fönster. Visserligen har vi bara ett fönster i sovrummet så där skulle det kunna gå.

Nu var jag inne i en modern tygaffär och hittade lite tyger som påminner 1950-talet. (Jag tycker det i alla fall)Dessa gardinlängder fastnade jag för direkt. Jag gillar både färgerna och mönstret. Det är ett ganska tjockt tyg i bomoll tror jag det var. (Jag ber verkligen om ursäkt för bildkvalitén! Jag har tagit bilderna med mobilkameran)Detta tyget kändes lite linne-aktigt och var ganska tunnt, nästan genomskinligt. Även här har vi underbara färger och detta känns som typiskt 1950-tals mönster. Håller ni inte med?Detta tyget kändes nästan om en tapet ifrån mitten av 1950-talet, speciellt om man tittar på mönstret i den grå färgen. Underbart tyg men jag är rädd att själva mönstret (de störa löven) kan bli lite väl stort och mycket?Här är första gardintyget som kappa (?) istället. Jag gillar när fönstret blir lite mer inramat. Man ska kanske kombinera gardinlängder och kappor så att man får hela fönstret inramat?

I affären var jag nästan stensäker på den första gardinen men nu blir jag vädligt osäker! De är ju så SNYGGA allihop. Vad tycker Ni? Ni har kanske andra gardintips åt mig?


Kommentarer
Postat av: Hanna

Hej! Jag har inte glömt dig och har kommit åt kontoret nu en vecka. Har bara haft så fantastiskt mycket att ta igen efter allt missat arbete! MEN idag har jag scannat och skickar dig ett mail alldeles snart! :)

Kollade scanningen lite snabbt, och det såg ut att bli ganska bra bilder!

2010-03-15 @ 18:46:13
URL: http://hemmahoshanna.blogg.se/
Postat av: Hanna

Nuså är det skickat! :)

2010-03-15 @ 21:43:14
URL: http://hemmahoshanna.blogg.se/
Postat av: The StarChief

Ser Bra ut C

2010-03-15 @ 23:55:18
URL: http://starchief.blogg.se/
Postat av: Libby

Absolut det första tyget! Ruskigt likt originaltygers mönster.

2010-03-15 @ 23:56:44
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: Clinen

Libby: Jag är mer orolig över färgen på tyget. Vi har en lila tapet där gardinerna ska upp och jag är rädd att det inte riktigt passar med den blåa färgen. Lutar faktiskt åt det tredje tyget tror jag.Det gillade nämligen min man också (chockad!) /C

2010-03-16 @ 07:07:30
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Elina

Det andra tyget med gult & lila mönster tyckte jag var supersnyggt ! :)

2010-03-29 @ 12:35:29
URL: http://blow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)URL/Bloggadress:Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback