Stackars bord...


Jag blir så ledsen när jag ser en möbel från 1950-1960-talet som kunde varit fin men som inte har tagits hand om ordentligt.

Detta bord har börjat spricka på ovansidan och faneren (heter det så?) har börjat släppa. Istället för att försöka rädda det fina bordet har man ställt ut de i regn och rusk i väntan på att ta en tur till tippen. Detta bord hade utan tvekan kunnat bli ett riktigt snyggt matsalsbord. Då menar jag inte ett vanligt köksbord utan just ett matsalsbord. Ett sådant man hade förr i ett finare matsalsrum till middagsbjudningar.
Längs med kanterna runt bordet går det en förgylld (koppar?)detalj.Detaljen har helt tappat sin lyster och man ser knappt att det är förgylt.

Hur reagerar Ni när Ni får se en 1950-1960-tals möbel på detta vis?


Kommentarer
Postat av: Elina

Tråkigt, Tråkigt.. Vad jag tycker mest illa om just nu är dock alla gamla fina möbler (I fint skick) Som slipas ned och målas vita - Bara för att det är modernt just nu.

2010-06-14 @ 16:14:18
URL: http://blow.blogg.se/
Postat av: Clinen

Elina: JA! Det har du rätt i. Det är nästan skamligt att folk gör så. Jag blir lika ledsen och besviken varje gång jag ser någon göra så.

2010-06-14 @ 16:26:46
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Elina

SV: Tyvärr tog mitt batteri i kameran slut sist jag var där arg men några bilder hann jag få på saker jag tycker är extra fina dem finns i detta inlägg http://blow.blogg.se/2010/may/sondag-antligen-hemma.html

2010-06-14 @ 19:57:24
URL: http://blow.blogg.se/
Postat av: Christin

Det är lite jämförbart med när allt skulle avlutas...

Är skicket hyfsat är oftast originalet att föredra på gamla vackra möbler.

2010-06-14 @ 21:41:52

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)URL/Bloggadress:Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback