Nostalgi på hög nivå!


Har ni någon gång vägarna förbi (södra) Skåne tycker jag att ni ska ta er en liten biltur till Harlösa. Vi var ute en varm sommardag och körde omkring på småvägarna för att få oss en liten utflykt och plötsligt höll vi nästan på att köra förbi den. Macken. Närmare bestämt BP macken som ger en varma känslor inombords och man börjar fantisera om en sommardag säg år 1959. Hur såg det ut? Vem var där och vad hade de för ärende på macken just denna dag?

"Herr och fru Svensson svänger in på macken för att fylla på bensinen. De ska ut och bilcampa med barnen som sitter i baksätet. De kör givetvis den nya Volvo PV 544 (?). "Full tank, tack" säger herr Svensson till ungdomen som fyller på bensin åt honom. Fru Svensson passar på att kila in i den lilla butiken för att köpa sig ett nummer av Damernas värld och en serietidning åt barnen att roa sig med under bilfärden."Här ser vi herr och fru Svenssons ny fina Volvo.


Det är Sven Malmborg som "driver" macken idag och
här kan du läsa en artikel om honom och BP Macken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)URL/Bloggadress:Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback