Besviken!


Ibland hoppas jag att 1950-tals trenden ska sluta vara så trendig och bli riktigt opopulär igen. Just nu går det inte att fynda vart man än går. Det kvittar om man går in på de dyra antikvariaten eller om man går in på loppisar som förr tog mellan 5-25 kronor styck för alla saker de sålde. Priserna är de samma och det är verkligen inga snälla priser!

Jag var jättesugen på att åka till Erikshjälpen en bit från oss. Det är inte ofta vi kommer ut till just det stället utan vi brukar titta inne i Lund. I Lund har de knappt haft något alls för min del på flera månader tycker jag. Inget wow-fynd i alla fall så vi bestämde oss för att åka till Åkarp istället. Vilken besvikelse! Nästan inga saker i min smak och väääldigt dyra priser! Jag skulle aldrig betala omkring 300 kronor för en 1950-tals lampa där kuporna saknas. De är verkligen inte lätta att hitta! Vem sätter priserna på Erikshjälpen nu för tiden?

Det är ju inte bara retroprylarna som kostar en massa pengar heller. De får in ALLT gratis från folk som vill bli av en massa saker hemma så alla pengar de får in är ren vinst. Varför inte då sätta lägre priser och sälja mer? Vad hände med att ge studenter en möjlighet till att samla ihop saker för att bygga upp ett hem? Idag fick vi se att de hade satt fram saker som vi hade lämnat åt dem för ett tag sedan och priserna var ju uppe i samma nivå som när vi köpte det helt nytt. Det tycker jag verkligen inte är okej. De får ju i alla fall hålla koll så de har lägre priser än vad nypriset på sakerna är!

Nej nu får Erikshjälpen faktiskt en stor tumme ner!






Kommentarer
Postat av: form55

När du åker till Erikshjälpen, hur långt fram i kön står du innan de öppnar? Man behöver nog vara bland de första fem, annars har man ingen chans att komma över något fynd. Efter kanske 10-20 sekunder efter att de har släppt in förste peron så ligger alla fynd i korgarna.

2011-01-08 @ 23:07:56
URL: http://jjform55.blogspot.com/
Postat av: Gila

I viss mån håller jag med dig...trasiga prylar ska inte ens säljas.Men jag tänker ändå att på ställen som Erikshjälpen, Myrorna, Stadsmissionen går ändå vinsten till bättre behövande än mig. Jag har tak och mat över huvudet och det jag handlar är "ren hobby", klarar mig utan det egentligen. :-)

2011-01-08 @ 23:37:53
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Eli

Ja, jag håller med. Det blir löjligt när Myrorna (till exempel) tar lika mycket betalt som man får ge i en antikbutik. Nästa gång jag besöker en Myran/Stadsmissionen/S:t Erikshjälpen som har hutlösa priser ska jag faktiskt fråga hur de tänker (fast det kanske de i butiken inte vet, förresten, det är väl prissättarna centralt som bestämmer?).

2011-01-09 @ 11:15:46
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: Clinen

form55: Jo jag brukar stå ganska långt fram och vänta när jag åker in vissa tisdagar till Erikshjälpen i Lund men det är inte alltid det hjälper heller.



Gila: Jo visst är det så men jag tillhör dem som inte har någon inkomst alls. Inte ens a-kassa eller något liknande så ibland åker jag till sådana ställe just för att jag är i behov av något men om det kostar 10 kronor mindre än vad det kostar nytt så kan jag lika gärna spara och köpa det nytt.



Eli: Tycker det borde vara fler som frågar angående priserna och hur de tänkt sig att folk i nöd ska kunna ha råd att handla vare sig nytt eller second hand. Lönar ju inte sig med second hand längre. Då kanske de börjar tänka efter lite? Men oftast är det ju samlare som går in och köper sakerna nu för tiden och inte folk i nöd. Det har blivit alldeles för trendigt helt enkelt.

2011-01-09 @ 18:49:39
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag håller med, det är nte lätt att fynda längre. Känns som att det nästan bara är på mindre gårdsloppisar man kan göra riktiga fynd.

Och jag vet att i alla fall Myrorna har en prissättningscentral i Stockholm där de specialanställer personal med kunskap inom vissa områden (vintagekläder/retroporslin m.m.) så där hjälper det inte att klaga på personalen i butiken.

2011-01-09 @ 20:28:44
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: "tyvärr anonym"

Hej!



Har tyvärr lite inside tips ang just Erik. De har nästan som en tävling med alla andra välgörenthets butiker men speciellt inom sina egna butiker om vem som kan få in så mycket pengar som helst till "välgörenhet" även om en slant av det hela går till el, hyra och några är ju anställda på riktigt eftersom det måste vara garanterat nån ansvarig i butik allt från 5-10pers beroende på storlek och rulljans på just den butiken. Nu har de även börjat med kan man lägga en extra femma så ska man. De byter bara ut prislappen om de anser att varan är rätt anonym, hängt alldelses för länge, om de ev hört komentarer från resterande personal om hur dyrt den el den varan varit samt om de får in tex mer soffor så de måste bli av med nån/flera så kan de sänka lite.

De motiverar det hela med att det är välgörenhet och glömmer helt bort att studeter och andra kanske med inte så stor kassa inte har råd då. Kan tom va billigare på IKEA med vis porslin mm. Samt så motiverar de med att de vill ha "fullt andra hands pris" eftersom då blir såna "handlare" bortskräckta från att handla o sälja vidare. Men tyvärr är det ett ont bra eller ett bra som bara gör ont.

Tycker gott de kan sänka med minst 100-500lapp på visa saker faktiskt. Kan hända att de missar visa små trender men när det kommer till 50talet så ser det mörkt ut fortf. De sätter "org 50tals priserna" på grejerna tyvärr. Tex nåt med arabia kan man glömma!



Hoppas du hittar nåt annat smultronställe istl. Jag om min mamma har funderat på att hyra en bil o köra runt lite längre norr för där har de myk loppis o myk som e billigt med (tack myk till underbara claras blogg så vet vi om det ;) ). Bättre med 200-300kr per stringhylla än 800-1000kr!!



Jo, håller med om att stå först i kön! det e det som gäller!!! i alla fall i "stan".



Lycka till! :D :D :D

2011-01-09 @ 23:38:56
Postat av: Clinen

Anonym: Tack för informationen. Jag misstänkte att det handlade om vem som kunde tjäna in mest till sina välgörenheter. Vi får väl hoppas att det ändras någon gång även om jag inte tror det.

2011-01-10 @ 16:21:16
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)



URL/Bloggadress:



Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback