Välkommen hem till mig!


Jag tänkte visa er hur det ser ut hos mig för tillfället. Nu har jag inte fotograferat överallt eftersom denna blogg är fokuserad på just 1950-1960-tal. Jag har fotograferat de ställe som har något ifrån de årtalen och givetvis vill jag påpeka att det kommer mer. Jag har kanske inte mycket 1950-1960-tal hemma men jag älskar det lilla jag har!

Här ser ni våra nyuppsatta gardiner i sovrummet. De når hela vägen ner till golvet och behöver nog kortas en bit. (Någon som vill sponsra mig med en symaskin? *skrattar*) De hittade jag på Myrorna i Malmö. En liten närbild på mönstret i gardinen och även dess rätta färger. (Det är tyvärr inte lätt för mig att få rätt färger när jag tar foto)Vi fortsätter i sovrummet och här ser ni vår skänk. Duken är köpt på Erikshjälpen och ljusstaken hittade jag i någon retrobutik i Malmö. (Minns tyvärr ej namnet!)En liten närbild på ljusstaken och duken.Då vandrar vi vidare till köket och tittar på köksbordet. Alla saker förutom fruktknivarna kommer från Erikshjälpen. Fruktknivarna har jag fått av mormor.En liten närblid på köksduken.På denna bild ser vi en del av diskbänken, flaskorna är nyköpta och "hållaren" (vad kallas sådana egentligen?) har jag fått av min farmor.
Ovanför spisen hittar vi kryddburkar och äggkoppar från Erikshjälpen. Även dessa fruktknivar kommer ifrån min mormor.Låt oss gå in i vardagsrummet och titta. Här ser vi en skål ifrån Jie Gantofta som är köpt på Myrorna. Duken, ljusstaken, glaset och underlägget (under glaset) köptes på Erikshjälpen. Vasen hittade jag inne på Lagerhaus.En liten närbild på duken.Sist men inte minst beger vi oss ut i hallen. Där hittar vi det som allra mest säger 1950-tal hemma hos mig. Spegeln i Teak, vasen och lampskärmarna kommer ifrån Erikshjälpen. Hyllan och lamporna i Teak hittade jag i en antikaffär inne i Lund. (Sminket och parfymen är givetvis inte 1950-tal)Här ser vi en typisk telefon från 1950-1960 och den fick jag av min mormor.Då var rundturen över för denna gång. Ni får gärna ställa frågor om det är något ni undrar över. Finns det några saker ni känner igen och har lite information om får ni gärna berätta om det för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)URL/Bloggadress:Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback