Min största samling


Något som får mig att tänka på 1950-talet är en viss typ av glas. Är detta verkligen en 1950-tals produkt eller tillverkades de senare än så?

Dessa glas är stämplade med Vereco France i botten.



Jag har dem i två olika storlekar. De stora glasen har jag lyckats hitta 13 stycken av och de små har jag hittat 11 stycken av.

Glassamlingen slutar inte där, jag har nämligen lyckats samla på mig en massa skålar från samma tillverkare.

Jag undrar om det finns fler storlekar och modeller i denna serie. Är det någon som har mer information om dessa läckra glas och glasskålar?






Kommentarer
Postat av: Betty Lou

Sånt som alla typ har eller haft hemma, jag tycker dom är jättefina och skulle gärna vilja hitta några i bra skick. Jag skulle gissa att dom är från 60- eller 70-talet faktiskt

2010-08-11 @ 17:41:36
URL: http://bettylougotanew.blogspot.com
Postat av: Clinen

Betty Lou: Vissa av mina glas är ganska slitna. Man märker att de använts flitig. På ett sätt är det synd men på ett annat sätt är det en del av charmen då de har några år på nacken. =)

2010-08-11 @ 18:31:05
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Susanna

Jag har ingen info, men jag samlar också på de där skålarna. Har runda och de ovala i två olika storlekar. Svärmor har en stor runt skål (kanske 20cm i diameter) som jag gäääärna skulle lägga vantarna på :-)

2010-08-16 @ 22:23:31
URL: http://brownbeans.wordpress.com/
Postat av: Susanna

Den har ju du också ser jag nu. Hur kunde jag missa det? :-)

2010-08-16 @ 22:24:22
URL: http://brownbeans.wordpress.com/
Postat av: Clinen

Susanna: Du tänker på den stora salladsskålen? Den har jag sett ett par gånger hos min mormor men har inte vågat fråga efter den. Sen gick min finaste glasskål sönder här hemma och jag skadade mig rejält. Då fick jag den stora skålen av mormor med orden "vill du ha den så ta den, jag har så många skålar". =) Då blir man glad!

2010-08-17 @ 10:28:53
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Anan

Vi har också såna glas :) De är fina!

2010-08-17 @ 12:25:35
URL: http://ljuva50tal.blogspot.com
Postat av: Cicci

Hej!



Härligt att det finns likasinnade! Jag började med att samla verecos bärnstensfärgade glas, det är från 60-talet, sedan tillkom den här klara kollektionen och jag köper allt jag ser! Det jag funderar över, som jag inte har sett på någon loppis än, är om det finns mattallrikar eller åtminstone assietter som tillhör? Det finns ju hur många skålvarianter som helst!



Försöker att googla så mycket jag kan för att leta fakta om vereco (en produktkatalog av ngt slag vore drömmen!) men hittar nada. Någon som kanske har hittat??



Ps. det finns en jättefin sockerskål (?) med lock, håll utkik efter den!! ;)

2011-01-07 @ 23:29:49
Postat av: Clinen

Cicci: Jag har någon assiette-liknande variant. De i storlek med assietter men de är lite uppåtböjda i "kanten". Perfekta för desserter med vaniljsås eller liknande. Någon sockerskål har jag aldrig sett men jag har ett litet päron som är som en liten skål med lock.

2011-01-09 @ 18:44:29
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)



URL/Bloggadress:



Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback