Ingen rast, ingen ro...


Helgen har gått i julens tecken. Igår åkte vi först in till Malmö för att leta efter julsaker på en loppis. Jag lyckades tråkigt nog inte hitta något! Sedan blev det ett besök på Vellingeblomman där de har en kilometer lång tomteby som man kan besöka. Att besöka den varje år har blivit vår tradition. Från början var det en tradition jag hade med min pappa men nu har min man tagit över pappas plats i taditionen.

Idag blev det massa fixande här hemma. Diska, damma, dammsuga, tvätta, städa toaletten, ta fram julservisen, plocka fram juldukar och ljulljusstakar med mera. Inget julpynt dock! Det får vänta tills Lucia och då kommer även granen huggas och tas in. Lite tråkigt att jag inte har något retro till jul förutom lite juldukar. Det hade varit roligt med lite ljusstakar och lite julpynt från 1950-1960-talen. (Bjuder på en bild från förra julen, på julgranen, i den gamla lägenheten)

Om det är Någon som har lite retrojulsaker över som Ni aldrig använder kan Ni väl tänka på "lilla mig"?

Kommentarer
Postat av: Lybtar

Vi letar också retrostakar, det verkar som om alla gör det och det är nog just därför vi inte hittar några.

Vi hade turen/oturen att ärva en massa 40/50-tals julgranspynt från min farmor och farfar. De är så fina. Hoppas att du hittar något.

2010-11-24 @ 17:20:18
URL: http://porslinochnostalgi.blogspot.com
Postat av: Clinen

Lybtar: Kul när man ärver sådana saker. Då finns det en viss anknytning till sakerna också =)

2010-11-24 @ 18:40:35
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)URL/Bloggadress:Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback