Retro för hela slanten! (Del 2)


Man kan väl inte gå på retro premiär utan att titta lite närmre på alla prylar? I dagens inlägg tänkte jag visa er vad som fanns i hyllor och hörn på Erikshjälpen. (Ni får ha överseende med att jag inte kan formgivare och vad saker och ting heter)

Något man stöter på lite då och då är teakbrädan med hållare för rostebröd eller bröd i allmänhet skulle jag vilja säga. En annan sak är salt och pepparkar i en annorlunda grön färg. De verkar ha varit populära förr. De små spargrisarna som inte är spargrisar utan elefanter borde vara 1980-tal. Det känns så i alla fall. Jag glömde kolla lite närmre men jag tror termosarna är av märket Kokhett.

På raden under hittar vi några blanka tv-kannor och en kom-ihåg-klämma. Kannan i mitten är min personliga favorit.

Förtsätter vi i kökets anda hittar vi formar i massor. Fomar att baka i, formar att göra is med och formar att laga mat med. Vad sägs om NilsJohans formar att ha i stekpannan för att forma äggen? Brödformen blev jag lite sugen på men plånboken fick avgöra och då var det bara att avstå.

En annan rolig köksdetalj. Vad ska man ha detta till egentligen? Finns det någon som kan informera om det?

Riva grönsaker och mandlar är väl något en husmor gör ganska ofta?
Salt och pepparkvarnar och kar behövs i varje hushåll. Nu är det så att jag redan har tre retro-par av salt och pepparkar. Det känns som att det får räcka för tillfället (fniss).


Och vad skulle man kunna göra med de rivna grönsakerna? Jo man skulle kanske kunna äta dem till något gott grillat kött. Varför inte då grilla det i en NilsJohan Snapphanegrill? En solgul sådan dessutom! Själv har jag en i ljusblå färg och den kan Ni kika på här. Förresten priset på 350 kronor kändes lite väl mycket.

Vi avslutar köksavdelningen med en äggförvarare och något som skulle kunna vara en tvålhållare av märket Sonja. Sedan går vi in på vad som skulle kunna vara bradumstillbehör. Söta krokar att hänga handduken på. Jag har tidigare endast sett dem i guld eller någon sorts kopparfärg och snäppet mörkare trä men vackra är dem ändå!

I badrumsvimlet hittar vi även ett toalettbord som inte alls behöver vara inne på toaletten. Det skulle göra sig lika bra i ett sovrum och då skulle även denna vackra lampa passa att ha över. (Vill ni se fler toalettbord kan ni göra det i ett annat inlägg här och hos Femtiotalsjakten här)

Något annat som passar både i ett badrum och i ett sovrum är vackra speglar. (Personligen vill jag inte ha en spegel i sovrummen men det finns de som gillar det) Det fanns speglar med inbyggd belysning och det fanns speglar utan. Vissa var synliga och andra lite mer udangömda. Synd att ha så vackra speglar gömda! Mönstret på spegeln till vänster var en härlig detalj, det får spegeln att kännas lite mer exlusiv och dyr.

När vi ändå är inne på belysning. Här är två olika golvlampor. Den högra har jag redan pratat lite om tidigare och med risk för att vara tjatig, den är ju bara sååå läcker!

Lamporna fick mig att tänka på golv och vad passar väl bättre på ett golv än en grön ryamatta! Kanske något som Libby på Femtiotalsjakten skulle uppskatta?

Då plockar vi fram några stolar som skulle kunna matcha mattan och sätter oss ner för att blogga eller...

...varför inte skriva lite på en gammal skrivmaskin. Äger ni en skrivmaskin tycker jag att Ni ska sätta er ner och skriva ett fint litet brev till någon Ni tycker om! Det är trots allt inte ofta man får brev i brevlådan om det inte är en räkning eller en kallelse någonstans. Hittar jag en bättre skrivmaskin än denna till ett vettigt pris kommer jag nog sätta mig ner och skriva brev till nära och kära!

Om ni är nyfikna på vilka saker som fångade mitt intresse mest får ni gärna kika förbi en annan gång. Det kommer nämligen ett inlägg om detta lite senare i veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)URL/Bloggadress:Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback