Stringhyllan, ett måste i hemmet!


Nu äger jag inte någon stringhylla själv men jag är givetvis på jakt efter en när ekonomin tillåter och jag hittar en som jag vill ha!

Bläddrar man runt på internet kan man hitta mycket information. Inne på Wikipedia kan man läsa historien om hur stringhyllan kom till. Detta är vad som skrivs på sidan:

"Stringhyllan, eller stringbokhyllan, skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949. Den består av fanerade hyllplan som hängs på plastöverdragna metalltrådsgavlar.

Det började med att Bonniers folkbibliotek initierade en tävling 1949, där de sökte en monterings- och utbyggbar bokhylla. Nisse och Kajsa Strinning skickade in sitt förslag som var en sorts utveckling av ett diskställ som hette Elfa som Nisse designat några år tidigare. Hyllan, som kom att få namnet String, vann tävlingen. Efter att den förevisats på H55-utställningen i Helsingborg 1955 kom den att bli en enorm försäljningssuccé långt in på 1960-talet.

Senare utvecklades serien från att ha varit vägghängande till att också få en golvstående modell med bland annat vitrinskåp, chiffonjé, lådsektioner, sekretär och tidningshylla.

Stringbokhyllan har börjat nyproduceras igen."

Mycket bra information tycker jag! För er som inte vet vad en stringhylla är kommer här en en liten bild.(Bild lånad från GP)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? (det är så tråkigt att se "anonym" här)
Kom ihåg mig?


E-postadress: (måste anges men publiceras ej!)URL/Bloggadress:Lätta ditt hjärta här... (Tänk på att jag svarar här inne)

Trackback